Παρουσίαση του Galilei Donna


Galilei Donna

Galilei-Donna-1024x576

To Galilei Donna κατάφερε να κερδίσει την προσοχή μου στην λίστα των καινούργιων anime, παρόλο που η κατηγορία mecha δεν με ενθουσίαζε ποτέ. Όμως αυτή η σειρά, συνδυάζει μυστήριο και ξεχωριστούς χαρακτήρες, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

ΠΛΟΚΗ

Τρεις αδερφές, η Hozuki, η Kazuki και η Hazuki Ferrari ζουν η καθεμία στον δικό της κόσμο, ώσπου μια μέρα συμβαίνουν ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές απόπειρες απαγωγής: μία για την καθεμία τους. Το μόνο στοιχείο; Οι αδερφές είναι απόγονοι του Γαλιλαίου, χωρίς καμία να καταλαβαίνει την πραγματική σημασία μιας τέτοιας κληρονομιάς. Για την προστασία τους, οι χωρισμένοι τους γονείς  αποφασίζουν να μένουν όλες μαζί, αλλά πριν προλάβουν, κάποιοι απρόσμενοι επισκέπτες εμφανίζονται. Ο Cinciho είναι μέλος μιας οργάνωσης που ψάχνει το Galileo Tesoro, την κληρονομιά του Γαλιλαίου. Μαζί με τους άνδρες του, ο εγωπαθής αυτός πειρατής του ουρανού, θέλει να πάρει την οικογένεια μαζί στο mecha του. Πλέον τα τρία κορίτσια βρίσκονται μπλεγμένα σε κάτι μεγαλύτερο απ’ οτιδήποτε έχουν ποτέ αντιμετωπίσει και ο μόνος τρόπος να σωθούν είναι να βοηθήσουν η μία την άλλη! Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα… Δεν συμφωνούν ποτέ σε τίποτα!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Galilei-Donna-Ep-3-Img-0004

Hozuki Ferrari: H μικρότερη από τις αδερφές. Η Hozuki είναι έξυπνη και δραστήρια, λατρεύει να δουλεύει σε μικρά ή μεγάλα σχέδια, αν και γενικότερα η συμπεριφορά της είναι αρκετά ήσυχη. Ορισμένες φορές ο τρόπος σκέψης της θυμίζει πραγματικά παιδάκι, μια συνήθεια που την κάνει ακόμα πιο χαριτωμένη. Όταν οι καταστάσεις είναι κρίσιμες μπορεί να προβληματιστεί, μα δεν διστάζει να αναλάβει δράση.

650px-Galilei_Donna_PV

Kazuki Ferrari: Η μεσαία της οικογένειας είναι κλειστή και ήσυχη. Ενώ γενικά φαίνεται να είναι πολύ αντικοινωνική, κατά βάθος είναι ερωτευμένη με ένα αγόρι από το σχολείο της για τον οποίο δεν αναφέρει όμως τίποτα άλλο. Δεν φανερώνει σχεδόν ποτέ τα συναισθήματα της, προτιμώντας να δείξει έναν συγκροτημένο χαρακτήρα στους γύρω της. Ακόμα δεν έχει δείξει πολλά στη σειρά, αλλά ελπίζω να εμβαθύνουν παραπάνω τα επόμενα επεισόδια.

Galilei-Donna-Ep-1-Img-0005

Hazuki Ferrari: Η φοιτήτρια, ή μάλλον η αποτυχημένη φοιτήτρια Νομικής, που όπως -σχεδόν- όλοι οι φοιτητές προτιμά να διασκεδάζει. Πιστεύει πραγματικά ότι μια μέρα θα γίνει δικηγόρος και όταν βρίσκεται σε κίνδυνο επιλέγει να πληροφορήσει τους κακούς της υπόθεσης ποιους νόμους παραβιάζουν και τι ποινές μπορεί να τους δοθούν, λες και θα τους πτοήσει αυτό.

GalileiDonna-01-Large03

Cincinho: Τι να πει κανείς για τον Cincinho; Είναι ο κύριος ανταγωνιστής της υπόθεσης και έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Απ’ το να καυχιέται αλαζονικά μέχρι να αρνιέται πεισματικά να παραδεχτεί την ήττα του, η ιδιαίτερα αυτάρεσκη συμπεριφορά του είναι παρούσα στο μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισης του. Παρόλα αυτά όμως σαν χαρακτήρας δεν είναι καθόλου αντιπαθητικός. Ό,τι και αν συμβεί κρατάει την ψυχραιμία του και η χαλαρή του συμπεριφορά είναι φανερή σε κάθε του κίνηση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Σχέδιο: Τα γραφικά αυτής της σειράς με ενθουσίασαν, καθώς η τεχνολογία, τα μηχανήματα και ειδικά τα αεροσκάφη, έχουν σχεδιαστεί πλούσια σε λεπτομέρειες και εμφανίζονται σε μια σχεδόν τρισδιάστατη μορφή. Ταυτόχρονα οι χαρακτήρες είναι υπέροχα ζωγραφισμένοι και τα backgrounds αρκετά δουλεμένα.

Μουσική: Η μουσική είναι πολύ ταιριαστή, με τις σκηνές δράσης να γίνονται πιο δυνατές και το σασπένς στα κρίσιμα σημεία να αυξάνεται κατάλληλα με τη βοήθειά αυτής. Το opening είναι το τραγούδι Synchromatica από το συγκρότημα Negoto, το οποίο, αν και όχι κάτι ιδιαίτερο, είναι αρκετά ικανοποιητικό. Το μόνο παράπονό μου είναι ότι σταματάει πολύ απότομα, ενώ αν το είχαν κόψει λίγο νωρίτερα θα τελείωνε πιο ομαλά. Το ending, Innocent από τους earthmind αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση, ενώ συνολικά έχει μια γλυκύτητα, γεγονός που λείπει από το opening. Συγκριτικά όμως δεν θα μπορούσα να επιλέξω ποιο απ’ τα δύο είναι καλύτερο.

Μεταφορά: To anime αυτό αποτελεί πρωτότυπη δουλειά. Είναι μια δημιουργία του Yasuomi Umetsu και της εταιρίας A-1 Pictures. Πιθανόν να διαρκέσει έντεκα επεισόδια.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Γενικά, θεωρώ πως η σειρά αυτή προσφέρει αρκετό μυστήριο, το οποίο σε συνδυασμό με τους διαφορετικούς, μα προσεγμένους χαρακτήρες, αξίζει μια ευκαιρία. Παράλληλα, το θέμα με τις διαφορές των τριών αδερφών και την δυσκολία τους να συνεργαστούν, αν και έχει χρησιμοποιηθεί κι άλλες φορές, έχει προοπτικές. Το μόνο που μ’ ανησυχεί κάπως είναι το πώς θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πλοκή, επιτυχημένα σε τόσο λίγα επεισόδια. Όπως και να ‘χει, πιστεύω ότι είναι μια καλή σειρά για να παρακολουθήσει κανείς αυτή τη σεζόν, αν του περισσεύει χρόνος.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *