Παρουσίαση του Free!


 

zero-raws-free-01-mx-1280x720-x264-aac-mp4_snapshot_02-58_2013-07-07_17-37-18

Free!

Ακούγοντας για το Free! και διαβάζοντας για το θέμα που θα ασχοληθεί είχα ενθουσιαστεί διότι ακούστηκε σαν μια πρωτότυπη ιδέα που θα ήθελα να της δώσω μια ευκαιρία. Τι καλύτερο να περιμένει κανείς όταν η θερμοκρασία xτυπάει 40ρια; Ένα anime που αφορά την κολύμβηση και φέρνει μια καλοκαιρινή αύρα στους θεατές. Οι τρομερά animated πισίνες, η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, η μουσική αρμονία και οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες συνθέτουν ένα ιδιαίτερο anime. Στην αρχή ήμουν κάπως διστακτικός διότι η σειρά μου φάνηκε κάπως shojo και δεν βλέπω τέτοιες σειρές αλλά τελικά είχα άδικο. Το Free! είναι ένα anime που αξίζει να το δει κανείς λάτρης και μη της κολύμβησης. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια βουτιά στο Free!

ΠΛΟΚΗ:

Η πλοκή του Free! δεν χαρακτηρίζεται ως μια περιπλοκή πλοκή. Αντιθέτως είναι μια εύκολα κατανοητή πλοκή, που δίνει βάση στις σχέσεις μεταξύ φιλών και στο πάθος που έχουν για την κολύμβηση. Το Free! ασχολείται κυρίως με 4 αγόρια, τον Haruka, τον Makoto, τον Nagisa και τον Rin, που συμμετείχαν σε ένα τουρνουά κολύμβησης λίγο πριν από την αποφοίτησή τους από το δημοτικό σχολείο και αργότερα χώρισαν οι δρόμοι τους. Χρόνια αργότερα, και ενώ πλέον οι 4 φίλοι έχουν χαθεί, ο Haruka, o Μakoto και ο Nagisa βρίσκονται ξανά στο ίδιο λύκειο. Μετά την επανασύνδεση με τον αλλαγμένο πλέον Rin, ο ίδιος προκαλεί τον Haruka σε έναν αγώνα κολύμβησης και κερδίζει. Μη θέλοντας να ηττηθεί τόσο εύκολα, ο Haruka συγκεντρώνει τον Makoto, τον Nagisa και έναν νεοσύλλεκτο που ονομάζεται Rei για να σχηματίσουν το Iwatobi High School Swimming Club. Το πάθος και η αγάπη τους για το κολύμπι αλλά και η αναπόληση για τα παιδικά χρονιά που πέρασαν όλοι μαζί θα ξετυλίξει μια όμορφη ιστορία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

Από τα πρώτα επεισόδια κιόλας καταλαβαίνουμε πως το Free! έχει κάποιους αρκετά ενδιαφέροντες χαρακτήρες οι οποίοι έχουν και αυτοί τις ιδιοτροπίες τους και τις ιδιαιτερότητές τους όπως και οι περισσότεροι anime χαρακτήρες . Ένα κοινό στοιχείο που μοιράζονται όλοι τους, η τρελή αγάπη τους για το κολύμπι.

free-haruka-nanase

Haruka Nanase : Ο Haruka (ο πρωταγωνιστής μας) είναι ένα λυκειόπαιδο που αγαπά να κολύμπα και να είναι στο νερό. Είναι ένα ισχυρό και ήσυχο άτομο. Το ύφος του αιχμαλωτίζει πολλούς και έχει μια τρομερή αγάπη προς το freestyle κολύμπι καθώς είναι το μόνο είδος στο οποίο αγωνίζεται. Η αγάπη του για το νερό είναι τόσο ισχυρή που μένει συχνά με το μαγιό του στη θέα του νερού. Λόγω του γυναικείου ονόματός του συχνά συγχέεται με κορίτσι και οι φίλοι του τον αποκαλούν Haru. Μετά το πρώτο έτος του στο γυμνάσιο εγκατέλειψε την ανταγωνιστική κολύμβηση και είναι πλέον μέλος και αντιπρόεδρος του συλλόγου “Iwatobi High School Swimming Club” .

211987 

Makoto Tachibana : O Makoto είναι ο καλύτερος φίλος του Haruka και είναι επίσης στο ίδιο λύκειο και στο ίδιο τμήμα μαζί του. Σε αντίθεση με τον Haruka, ο Makoto είναι πιο εξωστρεφής και δεν φοβάται να δείχνει τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του. Είναι πάντα φιλικός με τους άλλους. Ωστόσο, ο ίδιος είναι αδύναμη καρδιά και τρομάζει εύκολα. Είναι ο αρχηγός του κολυμβητικού συλλόγου και το κολυμβητικό στυλ του είναι ύπτιο.

212021 

Nagisa Hazuki  : O Nagisa φοιτά επίσης στο Iwatobi High School. Έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα  και δεν φοβάται να λέει αυτό που έχει στο μυαλό του. Θαυμάζει από το δημοτικό τον τρόπο με τον οποίο κολυμπά ο Haruka και πάντα  ήλπιζε να κολυμπήσει μαζί του και πάλι. Είναι ο πρωτεργάτης της ιδέας για την δημιουργία ενός κολυμβητικού συλλόγου στο Iwatobi High και έχει τη θέση του ταμία του συλλόγου. Το κολυμβητικό στυλ του είναι το πρόσθιο.

Free Anime Rei Ryugazaki 

Rei Ryūgazaki  : Ο Rei είναι συμμαθητής του Nagisa. Συνήθιζε να είναι στην ομάδα στίβου γιατί νοιαζόταν μόνο για τα αθλήματα που θεωρεί όμορφα και σχετίζονται με τον υπολογισμό συνιστωσών. Αρνείται τις προτάσεις του Nagisa για να τον εντάξουν στην ομάδα γατί δεν πιστεύει ότι η κολύμβηση είναι όμορφη . Ο Rei αργότερα γίνεται μέλος του κολυμβητικού συλλόγου γιατί θαυμάζει τον όμορφο τρόπο που ο Haruka κολυμπά το freestyle.

Rin_Matsuoka

Rin Matsuoka  :  Ο Rin είναι ο αντίπαλος του Haruka και πρώην συμπαίκτης του στο δημοτικό σχολείο. Έρχεται πίσω στην Ιαπωνία μετά από σπουδές κολύμβησης στο εξωτερικό. Ο Rin μετά την επιστροφή του δείχνει αποξενωμένος από τους πρώην συμπαίκτες του, και τα σημάδια της αλλαγής στην προσωπικότητά του είναι εμφανή. Φοιτά στην ακαδημία Samezuka και είναι μέλος της ομάδας κολύμβησης στην ακαδημία Samezuka. Το κολυμβητικό στυλ του είναι ελεύθερο και πεταλούδα.

gou_matsuoka_51629 

Gō Matsuoka : Η Go είναι η νεώτερη αδελφή του Rin. Είναι πρωτοετής στη σχολή Iwatobi High. Εκείνη προτιμά να είναι γνωστή από την πιο τυπική ανάγνωση του ονόματός της “Ko“, διότι το “Go” θεωρείται αντρικό όνομα και δεν της αρέσει να την φωνάζουν έτσι. Συμμετέχει στην ομάδα κολύμβησης έχοντας τον ρόλο της manager, με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει τον Rin να βρει τον παλιό του εαυτό.  Έχει την τάση να κοκκινίζει γύρω από τους άνδρες όταν θαυμάζει τους μυς τους.

                                                                                   212009

Miho Amakata : Η Miho είναι δασκάλα του Haruka και του Makoto. Διδάσκει κλασική λογοτεχνία και ανάμεσα στους μαθητές έχει το παρατσούκλι Amachan. Οι φήμες που ακούγονται μεταξύ των μαθητών λένε ότι είχε πάει στο Tokyo για να ακολουθήσει τα όνειρά της, αλλά απέτυχε και έγινε δασκάλα αντ’ αυτού. Η Miho έχει μια ιδιόμορφη και αισιόδοξη προσωπικότητα και μερικές φορές χρησιμοποιεί παλιές λογοτεχνικές φράσεις για να κάνει μια παρατήρηση ή υπόδειξη. Γίνεται η σύμβουλος του κολυμβητικού συλλόγου όταν ο Nagisa ανακάλυψε το έργο της στο Tokyo, το οποίο είχε σχέση με σχεδιασμό μαγιό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο : Το Free! έχει πολύ καλό animation όσον αφορά τις πισίνες και την ροή του νερού σε αυτές, αλλά στο υπόλοιπο κομμάτι δεν διέκρινα κάτι για το οποίο θα πρέπει να ενθουσιαστώ. Το animation του Free! έχει υιοθετήσει το νέο στυλ animation χωρίς να διακρίνω ατέλειες στους χώρους που διαδραματίζεται και στα πρόσωπα τα οποία δείχνει. Δεν μας θυμίζει την παλιά σχόλη αλλά αντιθέτως φαίνεται να ακολουθεί τα πρότυπα της νέας γενιάς. Ένα σημαντικό κομμάτι που θα ξενίσει τον θεατή και είναι μια μεγάλη παράβλεψη θα έλεγα, είναι το γεγονός ότι δεν σχεδιάζονται οι ρώγες των αντρών. Αυτό κατά την άποψη μου έγινε για να κάνουν το αντρικό σώμα να μοιάζει πιο τέλειο αλλά πιστεύω ότι έκαναν ένα λάθος, διότι στο μάτι του θεατή αυτό έχει μια άσχημη θέα.

Μουσική : H μουσική που χρησιμοποιείται στο Free! δεν είναι κάτι το οποίο μου έμεινε στην μνήμη. Δεν θα μπορούσα να πω πως αυτό το κομμάτι είναι το δυνατό του χαρτί. Το opening είναι  το «Rage On​​» από τους Oldcodex και το ending είναι  το “Splash Free” από το seiyuu bandSTYLE FIVE”  (Nobunaga Shimazaki, Tatsuhisa Suzuki, Tsubasa Yonaga, Daisuke Hirakawa και Mamoru Miyano). Μπορώ να πω ότι και το opening αλλά και το ending  μου άρεσαν πολύ και ταιριάζουν με το κλίμα της σειράς, αν και το ending  είναι κάπως πιο χορευτικό και ανεβαστικό .

Μεταφορά : Το anime βασίζεται στο light novel που γράφτηκε από τον Kōji Ōji, το High Speed​​!. Το High Speed​​! έλαβε τιμητική αναφορά στο δεύτερο διαγωνισμό Animation του Kyoto το 2011 και αργότερα δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2013. Το anime έκανε πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου 2013.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Το Free! κατά την γνώμη μου είναι ένα anime το οποίο θα φέρει διχασμούς, γιατί σε κάποιους θα αρέσει και σε κάποιους άλλους όχι, λόγω της ιδιαίτερης θεματολογίας που ασχολείται. Εγώ παρακολουθώντας τις σειρές του φετινού καλοκαιριού μπορώ να πω πως το Free! θα είναι σίγουρα στα καλά anime που το καλοκαίρι του 2013 είχε να μας προσφέρει. Καλές βουτιές στον κόσμο των anime.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *