Παρουσίαση του Free!


zero-raws-free-01-mx-1280x720-x264-aac-mp4_snapshot_02-58_2013-07-07_17-37-18

Free!

Ένα από τα anime της σαιζόν για το οποίο ακούγονταν πολλά πριν καν αρχίσει, πολλοί ή μάλλον πολλές το περίμεναν με ανυπομονησία. Και λέω πολλές γιατί το κοινό του Free! είναι κατά κύριο λόγο κορίτσια, αφού οι πρωταγωνιστές είναι όλοι άντρες με κοιλιακούς και μπράτσα και το fanservice για το θηλυκό φύλο ρέει άφθονο. Εγώ είπα πως θα δω το Free, ή τουλάχιστον μερικά επεισόδια για να δω αν εκτός από το fanservice έχει και μια βάση, μια πλοκή για να υπάρχει κάποιος λόγος για να  το δει κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για τους γυμνασμένους πρωταγωνιστές. Φαίνεται πάντως από τα λίγα επεισόδια που έχουν βγει μέχρι στιγμής πως το Free έχει προοπτικές, το αρνητικό όμως είναι πως υπάρχουν πολλά yaoi υπονοούμενα.

ΠΛΟΚΗ:

O Haruka, o Makoto, o Nagisa και ο Rin είναι τέσσερις νέοι που λατρεύουν το κολύμπι και που όταν ήταν στο δημοτικό κέρδισαν μαζί σε έναν αγώνα κολύμβησης. Όμως ο Rin επρόκειτο να φύγει στην Αυστραλία για να μπει σε ένα σχολείο ειδικά για κολύμβηση. Έτσι αποφάσισαν να θάψουν το τρόπαιο και να το βγάλουν όταν θα μεγαλώσουν. Λίγα χρόνια αργότερα ο Haruka, o Makoto και ο Nagisa ξανασυναντιούνται στο λύκειο και αποφασίζουν να πάνε και να ξεθάψουν το τρόπαιο, όταν φτάνουν εκεί συναντούν τον Rin. Ο τελευταίος φαίνεται να έχει αλλάξει αρκετά και δεν είναι όσο φιλικός ήταν παλιά. Λίγο καιρό μετά οι τρεις τους μαθαίνουν πως ο Rin είναι σε ένα άλλο λύκειο της περιοχής. Έτσι αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια λέσχη κολύμβησης στο δικό τους λύκειο προκειμένου να ξαναβρεθούν με τον Rin και να ξανακολυμπήσουν μαζί σε κάποιο πρωτάθλημα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

Haruka_Nanase_Ep1_HQ

Haruka Nanase: Γνωστός στους περισσότερους ως Haru. Λατρεύει το νερό και δε θα τον πείραζε ακόμη και αν καθόταν ολόκληρη τη μέρα μέσα σε μια πισίνα ή ακόμη και μια μπανιέρα. Τις περισσότερες φορές φαίνεται ανέκφραστος, δεν δείχνει αν του αρέσει κάτι ή όχι και ούτε δείχνει ενθουσιασμό ή απογοήτευση. Ο Haru δε φαίνεται να βγάζει ποτέ το μαγιό του και το φορά συνέχεια κάτω από το παντελόνι του και μόλις δει έστω και λίγο νερό θέλει να βουτήξει, άλλωστε έχει προσπαθήσει να μπει ακόμα και σε ενυδρείο. Συνήθως κάνει αυτό που θέλει χωρίς να δίνει σημασία στους άλλους. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως κολυμπά μόνο ελεύθερο και γι αυτό πολύ συχνά αρνείται να συμμετέχει σε αγώνες.

Free-Makoto-Tachibana

Makoto Tachibana: Ο πιο ήρεμος και σοβαρός θα λέγαμε χαρακτήρας της παρέας. Ο Makoto φέρνει την ισορροπία στην παρέα, δεν είναι ούτε πολύ χαλαρός όπως ο Haru ούτε όμως πολύ ενεργητικός όπως ο Nagisa. Προσπαθεί να βοηθήσει τους φίλους του και να συμβάλει στη δημιουργία της λέσχης, δεν κάνει όμως απερίσκεπτες κινήσεις και είναι λογικός.

free__anime_nagisa_hazuki_by_tisifonecosplay07-d6c7lgw

Nagisa Hazuki: Ο φευγάτος της παρέας. O Nagisa είναι το ακριβώς αντίθετο από τον Haru, μιλά συνέχεια ενθουσιάζεται με το παραμικρό και κάνει πολλές φορές σαν μικρό παιδί. Ξέρει τουλάχιστον πότε πρέπει να είναι σοβαρός παρ’ όλο που μερικές φορές το παρατραβάει. Δεν το βάζει κάτω όταν βάλει κάτι στο μυαλό του,κάτι που φαίνεται από την προσπάθεια του να πείσει τον Rei να μπει στη λέσχη.

tumblr_inline_mpjif7qG6I1qz4rgp

Matsuoka Rin: Όπως είπαμε και πριν,παλιότερα ο Rin ήταν κολλητός με τους άλλους τρεις, όταν έφυγε όμως Αυστραλία συνέβησαν διάφορα και τώρα πια είναι πιο απόμακρος και το μόνο που τον νοιάζει είναι να γίνει όσο μπορεί καλύτερος στην κολύμβηση. Φαίνεται πάντως να θέλει να ξεπεράσει τον Haru.

Gou-Matsuoka-free-35070117-1280-720

Matsuoka Gou: Η μικρή αδερφή του Rin.Πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με τον Haru, τον Makoto και τον Nagisa. Έχει χάσει επαφή με τον αδερφό της αφού αυτός τις περισσότερες φορές δεν απαντά στις κλήσεις και τα μηνύματα της. Αποφασίζει να γίνει manager της λέσχης κολύμβησης προκειμένου να βοηθήσει του άλλους τρεις με ό,τι χρειαστούν.

free__anime__rei_ryugazaki_by_tisifonecosplay07-d6c7n53

Rei Ryugazaki: Ένας συμμαθητής των Haru, Makoto και Nagisa. Ο Nagisa τον κυνηγά συνέχεια και προσπαθεί να τον πείσει να μπει στη λέσχη τους, αυτός όμως αρνείται κατηγορηματικά. Το αν τελικά μπαίνει ή όχι δεν μπορώ να το πω!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο: Το σχέδιο του Free είναι όμορφο, ιδιαίτερο καθώς δε θυμίζει άλλες σειρές. Παρατηρούμε μεγάλη λεπτομέρεια ειδικά στις κινήσεις των χαρακτήρων όταν κολυμπούν. Πολύ χρώμα, αφού ο κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικό χρώμα μαλλιών, κάτι που ομολογουμένως θυμίζει Kuroko no Basuke, βέβαια εδώ σε μικρότερο βαθμό.

Μουσική: Ένα opening που κατά τη γνώμη μου δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο, αλλά μέτριο. Αντίθετα το ending είναι πολύ ωραίο αν και δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό πίσω από το σκηνικό, μια έρημος σε ένα anime που έχει να κάνει με κολύμβηση. To soundtrack κατά τη διάρκεια του επεισοδίου είναι πολύ χαλαρό, με αποτέλεσμα πολλές φορές να περνάει απαρατήρητο, δένει όμως αρκετά καλά με όσα διαδραματίζονται.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Σε γενικές γραμμές λοιπόν ένα καλό anime. Όπως είπα όμως και στην αρχή έχει αρκετά yaoi υπονοούμενα τα οποία ευχαριστούν τα fangirls, δεν είναι όμως και ότι καλύτερο για τους άντρες που αποφασίζουν να το δουν, αφού κουράζονται. Ελπίζω πάντως στην πορεία να επικεντρωθεί περισσότερο στην πλοκή και όχι στους γυμνασμένους κοιλιακούς των κολυμβητών για να γίνει ευχάριστο για όλους.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *