Το μεγαλοπρεπές Ender’s Game γίνεται manga! 1


160px-Ender's_game_cover_ISBN_0312932081

O Orson Scott Card έγραψε το 1985 ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας με στρατιωτικό θέμα και του έδωσε τον τίτλο : Ender’s Game. Το μυθιστόρημα αυτό, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη και θα ξεκινήσει να προβάλλεται με το νέο έτος σε Ιαπωνία και Ελλάδα. Το βιβλίο μας μεταφέρει στο μέλλον και διηγείται την ιστορία του Ender Wiggin, ενός παιδιού που φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα για την σωτηρία της γης . Στα χρόνια που διαδραματίζεται το Ender’s Game, η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε ένα τεχνολογικό επίπεδο που επιτρέπει τα μακρινά διαστημικά ταξίδια σε άλλους γαλαξίες.
Έτσι έχει ξεκινήσει ένας διαγαλαξιακός πόλεμος με την εξωγήινη φυλή των “buggers” (Formics). Στην προσπάθεια της γης να αμυνθεί ενάντια στην τρίτη επίθεση αυτών των πλασμάτων, πολλά παιδιά εκπαιδεύονται σε όλο και δυσκολότερα παιχνίδια, που φτάνουν ακόμα και σε επίπεδο ασκήσεων σε πεδίο μηδενικής βαρύτητας. Σε εκείνο το σημείο, η ιδιοφυΐα του Ender γίνεται αντιληπτή από τους γύρω του.

 

Με αφορμή την προβολή της ταινίας στην Ιαπωνία, στις 13 Ιανουαρίου, ο δημιουργός manga, Shuho Sato(Say Hello to Black Jack, Umizaru), ανακοίνωσε ότι ζωγραφίζει ένα manga εμπνευσμένο από αυτήν. Ο Sato θα ξεκινήσει να δημοσιεύει το manga δωρεάν στο δικό του Manga on Web site στις 11 Ιανουαρίου. Το διαδικτυακό κανάλι animeanime.jp δημοσίευσε ένα πρόχειρο σκίτσο που ο Sato ζωγράφισε για ένα πλαίσιο του manga.

02

Την επόμενη εβδομάδα, τα Walt Disney Studios της Ιαπωνίας θα κάνουν παρουσίαση στο Comic Market με αφορμή την προσαρμογή της ταινίας στο πρωτότυπο μυθιστόρημα του Orson Scott Card. Ο Aki Akane εικονογραφεί την φετινή Ιαπωνική ανατύπωση(η εικόνα δεξιά) του μυθιστορήματος του Card με νέα μετάφραση από την Kazue Tanaka. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Asa Butterfield, παρομοίασε τον κεντρικό χαρακτήρα Andrew “Ender” Wiggin με τον Shinji του Evangelion, ενώ ο Card επαίνεσε το anime Cowboy Bebop στην στήλη του 2011. H Seven Seas Entertainment δημοσίευσε μία πρωτότυπη εικονογραφημένη νουβέλα (graphic novel) με το όνομα Ladertop φτιαγμένη από τον Card και την κόρη του Emily Scott Card.

 

 

 

23832_hyoushi1_

O Sato προσφέρει τα manga του, αλλά και τίτλους άλλων δημιουργών, δωρεάν στο Manga on Web από τον Απρίλιο του 2010. Είχε ζητήσει για εθελοντές μεταφραστές στα Αγγλικά νωρίτερα εκείνο τον χρόνο. Επίσης ακύρωσε το συμβόλαιο του με την Kodansha για την δουλειά του Say Hello to Black Jack(επίσης γνωστό ως Give my Regards to Black Jack) το 2012. Λίγο αργότερα, ο Sato ανακοίνωσε ότι θα δώσει όλες τις παραχωρήσεις για χρήση του manga, τόσο για εμπορικούς όσο και για μη εμπορικούς σκοπούς, χωρίς περιορισμούς για κανέναν.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Sato είχε νοσηλευτεί με εγκεφαλικό τον Νοέμβρη, ωστόσο διαβεβαίωσε τους θαυμαστές του ότι είναι καλά.

 

 

 

 

 

Η ταινία Ender’s Game θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 23 Ιανουαρίου του νέου έτους. Για όσους δεν το έχουν δει, ακολουθεί το trailer της ταινίας!

Πηγή: Anime News Network


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Το μεγαλοπρεπές Ender’s Game γίνεται manga!