Απεβίωσε ο τραγουδιστής των θεματικών τραγουδιών των Digimon, Kouji Wada


kojiwadaΑπεβίωσε, Κυριακή 3 Απριλίου, ο Ιάπωνας τραγουδιστής Kouji Wada σε ηλικία 42 ετών λόγω καρκίνου στον φάρυγγα. Οι στενοί συγγενείς του έκαναν μια κλειστή τελετή για την μνήμη του.

Η εταιρία του Wada, Solid Vox, θα οργανώσει μια εκδήλωση με τίτλο “Wada Kouji Owakare no Kai” (Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον Kouji Wada) για τους θαυμαστές του. Η εκδήλωση θα γίνει στο Τόκιο στο τέλος του μήνα. Η Solid Vox θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το event στην επίσημη ιστοσελίδα του Wada στο μέλλον.

Το 2003, ένας κακοήθης όγκος ανακαλύφθηκε στο άνω κομμάτι του φάρυγγα του Wada και ένα πρήξιμο στο λεμφαδένα του. Μπόρεσε να θεραπεύσει τον όγκο με χημειοθεραπεία και εγχείρηση αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς δεν είχε αναρρώσει πλήρως εκείνο το διάστημα. Έβαλε στην άκρη την καριέρα του ως τραγουδιστής το 2011, μετά την αποκάλυψη πως έπασχε και πάλι από καρκίνο του φάρυγγα. Επέστρεψε μετά από δυο χρόνια, το 2013.

Ο Wada είναι περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία των θεματικών τραγουδιών της σειράς anime του Digimon. Το μεγάλο ντεμπούτο του ήρθε το 1999, όταν ερμήνευσε το τραγούδι “Butter-Fly” για το Digimon Adventure. Από τότε τραγούδησε επίσης τα θεματικά τραγούδια για τα Digimon Adventure 02, Digimon Tamers, Digimon Frontier, Digimon: Data Squad, και Digimon Xros Wars. Επίσης ερμήνευσε το εναρκτήριο τραγούδι για την αρχική Ιαπωνική έκδοση των Transformers: Robots in Disguise (Transformers: Car Robots).

Η τελευταία του δουλειά αποτελούνταν από τα θεματικά τραγούδια για το Digimon Adventure tri., την ταινία έξι κομματιών για το Digimon Adventure. Ερμήνευσε μια νέα εκδοχή του “Butter-Fly” με τίτλο “Butter-Fly ~ tri.Version ~” για την πρώτη ταινία, και ομοίως ερμήνευσε το “Seven ~tri.Version~,” μια επανέκδοση του “Seven” από το Digimon Adventure, για τη δεύτερη ταινία.

 

πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *