Παρουσίαση του Death Note (Anime) 1


steamworkshop_webupload_previewfile_132883578_preview

Το Death Note είναι ένα Γιαπωνέζικο manga το οποίο δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Tsugumi Ohba και τον καλλιτέχνη manga  Takeshi Obata.

ΠΛΟΚΗ

Ο Yagami Light είναι ένας φυσιολογικός έφηβος. Μια μέρα όμως η ζωή του θα αλλάξει όταν θα ανακαλύψει το Death Note, ένα τετράδιο το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να γράψεις το όνομα του και να έχεις το πρόσωπο του στο μυαλό σου. Στην αρχή ο Yagami Light δεν το πίστευε, αλλά μόλις πειραματίστηκε με αυτό κατάλαβε πως είναι κάτι αληθινό. Στην συνέχεια θα τον επισκεφτεί στο σπίτι ο Ryuk, ένα Shinigami (θεός του θανάτου) ο οποίος ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του Death Note. Ο Light θα προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο χωρίς έγκλημα αλλά θα δούμε πως έχει και έναν απώτερο σκοπό.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Death-Note - Episode 1 057

Yagami Light: Ένας άριστος μαθητής λυκείου ο οποίος μισεί το κακό που υπάρχει στον κόσμο. Είναι εργατικός, ταλαντούχος και μια πραγματική ιδιοφυΐα. Είναι συντετριμμένος από το κακό που υπάρχει στον πλανήτη και έχει θέσει σκοπό της ζωής του να το εξαλείψει, έτσι ώστε να ζούμε σε ένα κόσμο χωρίς έγκλημα. Όμως, θα δούμε πως είναι διατεθειμένος να κάνει οτιδήποτε περνά από το χέρι του για να εξαφανίσει κάθε είδος κακού που υπάρχει. Σε αυτή του την προσπάθεια θα τον βοηθήσει η κοπέλα του και το Shinigami του, ο Ryuk.

L_fancel_from_death_note_by_escaf

L: Ένας νέος ο οποίος είναι ο καλύτερος ντετέκτιβ στον κόσμο. Όπως ο Light, έτσι και αυτός είναι μια ιδιοφυΐα, αλλά είναι πολύ μυστήριος, καθώς μόνο εκλεπτυσμένα άτομα ξέρουνε πιο είναι το πραγματικό του όνομα. Παρόλο που έχει την παγκόσμια φήμη του καλύτερου ντετέκτιβ, σχεδόν κανείς δεν έχει δει το πρόσωπο του, και όσοι το έχουνε δει, δεν ξέρουνε ότι είναι αυτός ο L. Το πραγματικό του όνομα παραμένει ένα μυστήριο αλλά όλοι τον αποκαλούν Ryuuzaki. Ξέρουμε όμως ότι του αρέσουν τα γλυκά και ότι η συμπεριφορά του είναι κάπως παράξενη, καθώς πάντα κάθεται με τα πόδια πάνω στην καρέκλα του και προχωράει με καμπούρα. Ο L θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει τον Kira και την ψευδή αίσθηση δικαιοσύνης που έχει.

Misa_Amane_DNTV

Misa Amane: Μια ανερχόμενη τραγουδίστρια, μοντέλο και ηθοποιός. Είναι πολύ διάσημη καθώς όπου και να πάει κάποιος σίγουρα θα την αναγνωρίσει. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως έναν χαρούμενο και γλυκό άνθρωπο, καθώς είναι πάντα χαμογελαστή. Η Misa είναι οπαδός του Kira, διότι σκότωσε τον δολοφόνο των γονιών της. Η Misa θα προσπαθήσει να βρει τον Kira και να του αποδείξει πως θα του είναι χρήσιμη και πιστή.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το animation της σειράς είναι πολύ καλό καθώς όλοι οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι υπέροχα, με ωραία χαρακτηριστικά και γεμάτοι χρώματα. Φυσικά θα ήταν αναμενόμενο αυτό διότι οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού ήτανε το Madhouse στούντιο, το οποίο έχει σχεδιάσει πολύ ωραία anime.

Μουσική: Η μουσική που χρησιμοποιείτε στο Death Note μπορεί να χαρακτηριστεί ως αινιγματική, κάτι που ταιριάζει με το συγκεκριμένο anime. Το opening τραγούδι είναι αρκετά δυνατό και σε πάει προς το ροκ είδος. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της σειράς θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το τραγούδι του L με όνομα Eru no Tema από τους Hideki Taniuchi και Yoshihisa Hirano. Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα ωραία τραγούδια μέσα στο anime.

Μεταφορά: Το Death Note ξεκίνησε ως manga και δημοσιεύτηκε σε 108 κεφάλαια στο manga περιοδικό Weekly Shōnen Jump τον Δεκέμβριο του 2003. Εφόσον είχε τεράστια επιτυχία ως manga, το Madhouse στούντιο αποφάσισε να το μετατρέψει σε anime με μόλις 37 επεισόδια. Το anime κυκλοφόρησε στις 3 Οκτωβρίου 2006.

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Προσωπικά πιστεύω πως το Death Note είναι το ιδανικό anime για άτομα που λατρεύουν το μυστήριο. Αν και έχει λίγα επεισόδια, το Death Note δεν παύει να μας καθηλώνει όλους με το συνεχές του μυστήριο και σασπένς. Είναι γεμάτο δράση, μυστήριο, διαμάχες και τραγωδίες, κάτι το οποίο θα σας κάνει να το πιάνετε και να μην το αφήνετε. Παρόλο που προτιμώ anime με πολύ περιπέτεια, πολλές μάχες και ξύλο, αυτό ίσως να είναι το μόνο αστυνομικό anime το οποίο θα σύστηνα ανεπιφύλακτα σε όλους.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Παρουσίαση του Death Note (Anime)

  • Ο Απόγονος των Uchiha

    Εδώ μιλάμε για ένα έπος!
    Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει άτομο που να αποκαλείτε “anime fan” και να μην έχει δει την σειρά Death Note. Είναι μια από τις καλύτερες σειρές που έχουν βγει. Η ιδέα του να υπάρχει ένα τετράδιο στο οποίο να γράφεις ονόματα ανθρώπων και αυτοί να πεθαίνουν είναι μοναδική. Όλοι πρέπει να δούμε αυτή την σειρά!