Πρόταση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας “Ghost in the Shell” στην Scarlett Johansson


Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα “Deadline” με ειδήσεις από το χώρο της ψυχαγωγίας, έγινε πρόταση 10 εκατ. δολλαρίων από την Dreamworks στη γνωστή ηθοποιό Scarlett Johansson (The Avengers, Lucy, Lost in Translation) για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας ταινίας “Ghost in the Shell”. Πρόκειται για live-action ταινία αμερικανικής παραγωγής που βασίζεται στο ομώνυμο cyber-police manga του Masamune Shirow.

Black_Widow-the-avengers-scarlett-johansson-black-widow-natasha-romanoff

Η ιστοσελίδα είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα πως η Dreamworks είχε ξεκινήσει συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την Αυστραλιανή ηθοποιό Margot Robbie (The Wolf of Wall Street), αλλά, όπως σημείωσε την Παρασκευή, αυτές οι συζητήσεις “ξεθύμαναν” και πλέον είναι πιο πιθανό η Robbie να παίξει στην ανερχόμενη ταινία των Warner Bros. και της DC Comics με τίτλο “Suicide Squad”.

Η “Deadline” σημείωσε επιπλέον τον προηγούμενο μήνα, πως ο Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman) θα αναλάμβανε τη σκηνοθεσία της ταινίας “Ghost in the Shell” με σενάριο William Wheeler (Hoax, The Reluctant Fundamentalist). Ο Avi Arad (πρώην μέλος των Marvel Studios, καθώς και του franchise των ταινιών Spider-Man και X-Men), ο Steven Paul της Seaside Entertainment και ο Mark Sourian θα αναλάβουν από κοινού την παραγωγή της ταινίας. Αρχικά με τη σύνθεση του σεναρίου θα ασχολούνταν ο Jamie Moss (Street Kings, Last Man Home) ώσπου η Dreamworks ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας το 2008. Έτσι,  προσέλαβε το 2009 τη Laeta Kalogridis, συγγραφέα και εκτελεστική παραγωγό της ταινίας “Shutter Island” για να ετοιμάσει την ταινία.

A1590-18

Το 2008 είχε αναφερθεί στην εφημερίδα “Variety” πως τόσο η Universal όσο και η Sony διαπραγματεύονταν τα δικαιώματα της ταινίας, τα οποία αρχικά είχε παραχωρήσει το anime studio “Production I.G” στον αρχικό εκδότη του manga, την εταιρεία Kondasha. Τελικά όμως αυτό που έστρεψε τα “παζάρια” προς την πλευρά της Dreamworks ήταν ο ενθουσιασμός του συνιδρυτή της, Steven Spielberg. Η εφημερίδα ψυχαγωγίας καταγράφει τα λεγόμενα του καταξιωμένου σκηνοθέτη και παραγωγού: “Το Ghost in the Shell είναι μία από τις αγαπημένες μου ιστορίες. Είναι ένα είδος που μόλις έχει φτάσει, και εμείς το καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό στην Dreamworks“.

Το αμερικανικό παράρτημα της ιαπωνικής εκδοτικής Kondasha, που ανέλαβε αρχικά την έκδοση του manga, ξεκίνησε την επανεκτύπωσή του το 2009, αφού πλέον η άδεια βρισκόταν στα χέρια της Dark Horse Comics. Η Kondasha επίσης δημοσίευσε δύο νέες σειρές manga, οι οποίες βασίζονται στο τηλεοπτικό anime “Ghost in the Shell: Stand Alone Complex” με σκηνοθεσία Kenji Kamiyama. Εκτός όμως από τις δύο ταινίες του Oshii, τις δύο τηλεοπτικές σειρές “Ghost in the Shell: Stand Alone Complex” του Kamiyama και τη spinoff σειρά, το manga του Shirow ενέπνευσε το prequel anime “Ghost in the Shell: Arise”.

Πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *