Παρουσίαση του Danganronpa 1


Danganronpa-the-Animation-OP-1-4

                                                                               Danganronpa The Animation

Κρίνοντας από τα anime της θερινής σεζόν, μπορώ πλέον με βεβαιότητα να πω ότι το Danganronpa είναι το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής και έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μου. Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάκτυλο μου, το φετινό καλοκαίρι μας απογοήτευσε όσο αναφορά τα νέα anime που βγήκαν, αλλά το Danganronpa έρχεται για να αφήσει το δικό του στίγμα. Μυστήριο, δράμα και συγκίνηση είναι κάποια από τα στοιχειά που γίνονται εμφανή από το πρώτο επεισόδιο κιόλας.

Το αρκουδάκι, που είναι και από τους κυρίους πρωταγωνιστές τις σειράς και που ονομάζεται Monokuma, το λάτρεψα από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Η διχασμένη εξωτερική του εμφάνιση καθώς και ο διαβολικός τρόπος σκέψης του καθιστούν αυτό το αρκουδάκι πραγματικά ενδιαφέρον χαρακτήρα. Διαβάστε την συνεχεία και θα καταλάβετε γιατί το Danganronpa είναι ένα anime που ξεχωρίζει ανάμεσα στα φετινά anime της θερινής σεζόν.

                                                                                                ΠΛΟΚΗ:

H πλοκή του Danganronpa είναι πολύ ενδιαφέρουσα και μετά το τέλος του κάθε επεισοδίου θες μανιωδώς να δεις και το επόμενο για να μάθεις πως θα εξελιχτεί αυτή η σκοτεινή ιστορία. Το anime έχει να κάνει με μια ομάδα 15 εκλεκτών λυκειόπαιδων που επιλέχθηκαν λόγω των ικανοτήτων τους για να φοιτήσουν στο Hopes Peak Academy.

Προς έκπληξη τους όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά και η φοίτηση τους σε αυτή τη σχόλη θα είναι πολύ πιο περιπετειώδης από ότι είχαν φανταστεί.

Το σχολειό διοικείται από ένα αρκουδάκι που ονομάζεται Monokuma, το οποίο τους λέει ότι τους έχει φυλακίσει σε αυτό το σχολειό και θα πρέπει να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε αυτό, εκτός και αν δολοφονήσουν κάποιον από τα 15 άτομα που βρίσκονται εκεί. Για να αποφοιτήσει και να κερδίσει την ελευθερία του, ο δολοφόνος, θα πρέπει να παραμείνει κρυφός και να μην αποκαλύψει την ταυτότητα του στους άλλους. Μετά από ένα χρονικό διάστημα θα τελεστεί μια δίκη, οπού οι μαθητές θα είναι σε θέση να ψηφίσουν τον δολοφόνο. Αν οι μαθητές ψηφίσουν σωστά και αποδειχθεί ότι η εικασία τους ήταν σωστή, τότε ο δολοφόνος θα τιμωρηθεί αυστηρά (με θάνατο). Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν οι μαθητές κάνουν λάθος εικασία, ο δολοφόνος θα είναι ο μόνος επιζών αφού οι μαθητές θα είναι εκείνοι που θα τιμωρηθούν (θα θανατωθούν) από το σατανικό αρκουδάκι Μonokuma.

                                                                                             ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

Το Danganronpa είναι ένα anime που έχει πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίοι δένουν πολύ όμορφα με την πλοκή και την καθιστούν ακόμα πιο περίπλοκη. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες οι οποίοι είναι αξιομνημόνευτοι και αφήνουν στο anime το δικό τους στίγμα.

800px-Makoto_Naegi_arrives_anime_EP1_HQ

Makoto Naegi : Είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και διαλέχτηκε τυχαία για να φοιτήσει στο Hopes Peak Academy. Παρόλη την δύσκολη κατάσταση που βρέθηκε, προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του και να σκέπτεται λογικά, ώστε να μην γίνει μέρος του σατανικού παιχνιδιού που ο ψυχοπαθής αρκούδος Monokuma τους έχει βάλει να παίξουν.

Danganronpa-08-Byakuya-Togami

Byakuya Togami : Ο γόνος της πλούσιας οικογένειας Togami. Ο Byakuya δεν έχει καμία πρόθεση να γίνει φίλος με τους υπόλοιπους μαθητές αλλά αντίθετα τους βλέπει ως ανταγωνιστές σε μια πρόκληση που πρέπει να κερδίσει. Ευφυής, απόμακρος και αδίστακτος. Αυτά είναι κάποια χαρακτηριστικά του που κάνουν τον Byakuya υπολογίσιμη δύναμη.

 nzX5NeJ

Kyouko Kirigiri : Είναι μια αινιγματική φιγούρα, παρόλα αυτά φαίνεται μια πολύ έξυπνη κοπέλα, η όποια για αγνώστους λογούς επιλέχτηκε από το Hopes Peak Academy. Δεν της αρέσει να μιλάει για το παρελθόν της και αποφεύγει κάθε ερώτηση που έχει να κάνει με αυτό.

Danganronpa-Episode-04-Monokuma

Monokuma : Είναι ο διευθυντής της σχόλης και ένας πραγματικά ψυχοπαθής χαρακτήρας. Θέλει να δει το αληθινό πρόσωπο της κοινωνίας, κάνοντας τα παιδιά να χάσουν τον έλεγχο και βάζοντας τα σε ψυχοφθόρες δοκιμασίες, ώστε να τα κάνει να λυγίσουν και να βγάλουν προς τα έξω τον σκοτεινό εαυτό που κρύβουν. Όπως φαίνεται oι Monokuma είναι μια σειρά από υψηλής τεχνολογίας ρομπότ τα όποια μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν αν καταστραφούν .

                                                                                               ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο : To σχέδιο στο Danganronpa θα το χαρακτήριζα πολύ πρωτότυπο. Δεν μπορώ να πω ότι συνάντησα κάτι αντίστοιχο στα anime του φετινού καλοκαιριού. Έχει πρωτοποριακή σκηνοθεσία που σε βάζει απολυτά μέσα στο κλίμα και στην τρέλα που επικρατεί . Το μόνο αρνητικό που βρήκα στο animation είναι το γεγονός ότι το αίμα απεικονίζεται με έντονο φωσφοριζέ ροζ χρώμα. Θα προτιμούσα το αίμα να απεικονίζονταν με βαθύ κόκκινο.

Μουσική : Η μουσική για μένα είναι από τα πολύ δυνατά στοιχειά που έχει το anime. Τα κομμάτια που παίζουν είναι πάντα στο σωστό χρόνο και είναι τέλεια τοποθετημένα στις κατάλληλες σκηνές. Με την βοήθεια της μουσικής οι σκηνές στο anime γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες και ενδυναμώνουν το συναίσθημα που έχει ο θεατής βλέποντας το. Φόβος, αγωνιά, λύπη, μίσος και χαρά μπορούν εύκολα να κατακλύσουν τον θεατή μέσω του κατάλληλου μουσικού κομματιού που δένει εξαίσια με το animation. Το opening του πρώτου επεισοδίου ονομάζεται “Danganronpa” και το ερμηνεύει ο Masafumi Takada και το opening του τέταρτου επεισοδίου ονομάζεται “Monokuma Ondo” και ερμηνεύεται από τους Sachiko Kobayashi και Monokuma. Το opening των υπολοίπων επεισοδίων ονομάζεται “Never Say Never” (και ευτυχώς δεν έχει σχέση με το ομώνυμο «τραγούδι» ενός wannabe τραγουδιστή) και το τραγουδάνε οι ΤΚDz2b. To ending της σειράς είναι το «Zetsubousei: Hero Chiryouyaku» και το τραγουδάει ο Suzumu με τον Soraru. Όλα τα παραπάνω τραγούδια είναι πραγματικά εξαίσια και μου αρέσουν πολύ. Σου μένουν στην μνήμη και είναι από τα opening που δεν θα θες να skipάρεις.

Μεταφορά : To anime είναι μια μεταφορά του παιχνιδιού Danganronpa: Academy of Hope and Students of Despair ή αλλιώς Danganronpa: Trigger Happy Havoc. Τα παιχνίδια αυτά κυκλοφόρησαν για το PSP.

                                                                                            ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Το Danganronpa είναι ένα anime που έχει τρομερό ενδιαφέρον και plot twists. Δεν μπορείς να προβλέψεις το επόμενο επεισόδιο και θες συνεχώς να δεις πως θα εξελιχτεί αυτή η ιστορία. Ομολογώ ότι μέχρι τώρα το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον και θα συνεχίσω να το βλέπω όχι για επαγγελματικούς λογούς αλλά πραγματικά γιατί μου αρέσει. Το κλίμα, η μουσική, το animation και η υπόθεση έχουν καταφέρει να με κάνουν να δείξω ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτό το anime. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Παρουσίαση του Danganronpa

  • Axilleaszero

    Που μπορούμε να το δούμε ….υπάρχει μήπως και με ελληνικούς υπότιτλους ???