Παρουσίαση του Danganronpa


tumblr_mmkoca08ap1rw38cgo2_500

                 Danganronpa: The Animation

Μια σειρά βγαλμένη από video game. Όπως και με το Persona και το Devil Survivor, μόλις έμαθα ότι θα βγει σειρά εμπνευσμένη από game είπα πως θα την δω. Πείτε με ανάποδο αλλά τις περισσότερες φορές βλέπω πρώτα το anime και μετά, αν μπορώ και έχω την κατάλληλη κονσόλα, παίζω το game. Έτσι λοιπόν και με το Danganronpa, ξεκίνησα το anime και μετά άρχισα να ψάχνω για το παιχνίδι , το οποίο κάποια στιγμή θα παίξω.

ΠΛΟΚΗ:

Το Danganronpa λαμβάνει μέρος στην ακαδημία των ελπίδων όπως την αποκαλούν, η οποία δέχεται μόνο μαθητές με κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, μαθητές δηλαδή που είναι πολύ καλοί σε κάποιον τομέα. Ο Makoto Naegi αν και ένας απλός μαθητής χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, κληρώθηκε και είχε την ευκαιρία να πάει στην ακαδημία. Όταν πηγαίνει όμως καταλαβαίνει ότι μόνο για ακαδημία των ελπίδων δεν πρόκειται.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Όλα είναι στημένα από τον διευθυντή της ακαδημίας, τον Monokuma, έναν λούτρινο αρκούδο που ο μισός είναι άσπρος και ο μισός μαύρος. Σε αντίθεση με την εμφάνιση του όμως ο χαρακτήρας του Monokuma δεν έχει δύο πλευρές, είναι κακός και δεν δείχνει ίχνος οίκτου για του μαθητές αφού τους βάζει να σκοτώνονται μεταξύ τους μόνο και μόνο για την δική του ευχαρίστηση. Οι κανόνες του σχολείου είναι οι εξής: οι μαθητές θα μείνουν για την υπόλοιπη ζωή τους κλεισμένοι εκεί, ο μόνος τρόπος αποφοίτησης είναι η δολοφονία.

Έτσι ο Monokuma βάζει τους μαθητές να σκοτώσουν κάποιον άλλο προκειμένου να βγουν από την ακαδημία και να επιστρέψουν στις καθημερινές τους ζωές, μάλιστα πολύ συχνά όταν δε διαπράττεται φόνος ο Monokuma δίνει κίνητρα στους μαθητές για να σκοτώσουν κάποιον άλλο. Ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου όπως είπαμε, από το οποίο λίγοι καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

Danganronpa-08-Makoto-Naegi

Makoto Naegi: Ο πρωταγωνιστής της σειράς. Ο μοναδικός μαθητής που δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο και δεν εξέχει σε κάτι συγκεκριμένο και μπήκε στην ακαδημία με μια απλή κλήρωση. Παρ’ όλα αυτά ο Naegi φαίνεται να είναι ιδιαίτερα έξυπνος αφού καταφέρνει πάντα και ψάχνοντας τα στοιχεία βρίσκει και αποκαλύπτει τον δολοφόνο. Φαίνεται να νοιάζεται για όλους τους συμμαθητές του και θέλει να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους, δεν μπορεί όμως παρά να αποκαλύψει κάποιον ο οποίος διέπραξε φόνο προκειμένου να σώσει τους υπόλοιπους. Ο ίδιος πάντως είναι αποφασισμένος να βρει κάποιον άλλο τρόπο για να βγει από την ακαδημία και δεν θέλει να σκοτώσει κανέναν.

monokuma_51693

Monokuma: Ο διευθυντής της ακαδημίας και ο κακός της υπόθεσης. Ένας λούτρινος αρκούδος, ο οποίος βάζει τους μαθητές σε δοκιμασίες και θα μπορούσαμε να πούμε ότι τους κάνει τη ζωή δύσκολη. Η μόνη του ευχαρίστηση είναι να βλέπει τους μαθητές να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον και δεν τον νοιάζει για το πώς νιώθουν. Κάνει τα πάντα για να βάλει τους μαθητές να σκοτώσουν.

Για τους υπόλοιπους χαρακτήρες της σειράς δε μπορούμε να πούμε και πολλά καθώς στα πρώτα επεισόδια κανένας δεν έχει αποκαλύψει πολλά για τον εαυτό  του. Οι περισσότεροι πάντως δε θέλουν να παίξουν το παιχνίδι του Monokuma και να στραφούν ενάντια στους συμμαθητές τους, κάποιοι όμως ίσως να αναγκαστούν να το κάνουν.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο: Το σχέδιο της σειράς είναι αρκετά καλό. Τίποτα εξαιρετικό, ούτε όμως κάτι το οποίο να μας αφήσει παραπονεμένους. Είναι ακριβώς ότι πρέπει, αν και σε μερικές σκηνές, κυρίως σκηνές θανάτου ή δοκιμασίας, το σχέδιο καρτουνίζει λίγο και φαίνεται πιο απλοϊκό. Επίσης είναι αξιοσημείωτο πως το αίμα δεν είναι κόκκινο σε καμία σκηνή, αντίθετα έχει χρησιμοποιηθεί ένα έντονο ροζ.

Μουσική: Όσον αφορά τη μουσική της σειράς: Το opening προσωπικά δεν μου άρεσε, πρόκειται για αγγλικό rap κομμάτι το οποίο κατά την άποψη μου δεν κολλάει με τη σειρά και δεν είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαν να κάνουν οι παραγωγοί. Τα soundtrack που παίζουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, κάποια χαλαρά κομμάτια τα οποία όμως δένουν ωραία με όσα διαδραματίζονται. Το ending είναι όπως και τo soundtrack χαλαρό και αρκετά καλό.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Σε γενικές γραμμές η σειρά αξίζει και δεν πιστεύω να σας απογοητεύσει. Συναντάμε μέσα το στοιχείο του μυστηρίου και μένουμε σε εγρήγορση με όσα διαδραματίζονται μέσα στη ακαδημία.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *