Παρουσίαση του Daiya no Ace


c4198b7f20f1d3ea5320a7fa2b4d7dbb1380139470_full

DΑΙΥΑ ΝΟ ACE

Το φθινόπωρο ήρθε και φέτος φέρνοντας μαζί του ένα σωρό νέα anime για κάθε γούστο! Αν ψάχνετε για ένα anime με πολύπλοκη ή έστω ενδιαφέρουσα πλοκή, ή ίσως ένα με έντονα υπερφυσικά στοιχεία και γιατί όχι ένα μυστήριο, τότε θα απογοητευτείτε βαθιά. Αν πάλι είστε λάτρης των αθλημάτων και απολαμβάνετε να παρακολουθείτε την καθημερινή ζωή ενός ανερχόμενου αθλητή, τότε το Daiya no Ace ή αλλιώς Ace of Diamond (Ο διαμαντένιος άσσος) θα σας συναρπάσει!

ΠΛΟΚΗ:

Η υπόθεση του Daiya no Ace δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη ή απαιτητική, με βασικό της άξονα την αγάπη του νεαρού ήρωα, ονόματι Eijun Sawamura, για το μπέιζμπολ. Ο Eijun , αν και δεν έχει προπονηθεί σοβαρά, είναι ήδη αρχηγός της ομάδας του γυμνασίου του, η οποία είναι πολύ μέτρια και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κανέναν αγώνα μέχρι τώρα, αλλά το γεγονός αυτό δεν πτοεί τον νεαρό ήρωα. Το όνειρό του, να καταφέρει να παίξει στους Εθνικούς Αγώνες φαίνεται μακρινό, μέχρις ότου του παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία. Μια ατζέντης που ήταν παρούσα στον τελευταίο του αγώνα, αναγνωρίζοντας κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο μέσα του, τον προσκαλεί να φοιτήσει στο Τόκιο, σε μια ακαδημία που ειδικεύεται στην επαγγελματική προπόνηση των παικτών του μπέιζμπολ. Ο Eijun έχει τις αμφιβολίες του, όντας απρόθυμος να εγκαταλείψει τους συμπαίκτες του, αλλά μια μόνο επίσκεψη του είναι αρκετή για να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού μπέιζμπολ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

daiyano_ace

Eijun Sawamura: Είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της σειράς, αν και δεν ακολουθεί το πρότυπο του “τέλειου ήρωα”. Ο Eijun είναι ταλαντούχος αθλητής και πιστός φίλος, έτοιμος να υπερασπιστεί την τιμή των φίλων του με απαράμιλλο ιπποτισμό που μοιάζει λίγο εκτός τόπου, αλλά είναι επίσης πεισματάρης και απερίσκεπτος, καθώς συνηθίζει να δρα χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Ο συνδυασμός αυτός τον κάνει να πέφτει συνεχώς σε σφάλματα και γκάφες που προκαλούν πολύ γέλιο και προσθέτουν κάποιο βάθος στον  χαρακτήρα του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο: Το animation της σειράς δεν είναι πολύ λεπτομερές, ούτε τρομερά ρεαλιστικό αλλά αποδίδει εντυπωσιακά την ρευστότητα της κίνησης, βελτιώνοντας έτσι αισθητά την ποιότητα των σκηνών δράσης που θα ήταν αλλιώς σχετικά βαρετές.

Μουσική: Το soundtrack της σειράς ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, η μελωδία πολύ απαλή και άχρωμη για το συγκεκριμένο anime. Το Opening δεν μου άφησε σχεδόν καμιά εντύπωση, καθώς αν και εξυμνούσε την ομορφιά του να κυνηγά κανείς τα όνειρά του, η μουσική του ήταν πάλι υπερβολικά απαλή. Το Ending ήταν ελαφρώς καλύτερο, αλλά προσωπικά θα είχα διαλέξει κάτι πιο έντονο και ρυθμικό για να προσελκύσω τον θεατή.

Μεταφορά: Το anime δεν είναι παρά μια μεταφορά του ομώνυμου manga του Yuji Terajima και της Kodansha που πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό Weekly Shonen Magazine το 2006, και απέσπασε το Shogakukan Manga Award και το Kodansha Manga Award στην κατηγορία shonen, το 2008 και 2010 αντίστοιχα.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Το δυνατό στοιχείο αυτού του anime είναι κυρίως το αθλητικό του πνεύμα, αλλά μην περιμένετε τίποτε περισσότερο από μερικούς νεαρούς αθλητές που προπονούνται και ανταγωνίζονται συνεχώς, προσπαθώντας να κατακτήσουν τ’ όνειρο τους και να γίνουν επαγγελματίες. Δεν είναι φαντασμαγορικό κι ενώ προσωπικά δεν είναι το αγαπημένο μου είδος anime,  σίγουρα αξίζει την προσοχή εκείνων που αγαπούν τα σπορ!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *