Παρουσίαση του D-Frag!


D-Frag - 01 - Large End Card

D-Frag!

Το D-Frag! ή D-Fragments! όπως μπορεί να το συναντήσετε, είναι η νέα σχολική κωμωδία που ίσως καταφέρει να με κάνει να αλλάξω γνώμη πάνω στο συγκεκριμένο είδος και να γίνω οπαδός.

ΠΛΟΚΗ

Ποια είναι η υπόθεση λοιπόν;
Ο Kenji Kazama νομίζει ότι είναι πολύ κακός τύπος. Έχει μέχρι και συμμορία στο σχολείο αποτελούμενη από τον Yokoshima και τον Hiroshi Nagayama. Το πρόβλημα είναι πως, για κακόφημη συμμορία, δεν κάνουν τίποτα πονηρό ή κακό με αποτέλεσμα να τους αγνοούν.

Από την άλλη, στη λέσχη Δημιουργίας Παιχνιδιών του σχολείου, 4 κορίτσια, που αποτελούν και τα μοναδικά μέλη της, ψάχνουν απεγνωσμένα για καινούρια μέλη. Τι θα γίνει λοιπόν όταν αυτές οι τέσσερις τρελές βάλουν στόχο να μυήσουν τον ανερχόμενο παραβάτη Kenji Kazama στη λέσχη τους;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

knj

Kenji Kazama/Katsuyuki Konishi: Ο αρχηγός της συμμορίας Kazama Party, που θέλει να περάσει για κακός, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει. Αναγκάζεται στην κυριολεξία να γίνει μέλος στη λέσχη Δημιουργίας Παιχνιδιών του σχολείου του.

fff

Yokoshima/Hiroki Gotō: Αυτός ο κοντούλης είναι μέλος της συμμορίας Kazama Party.

232737

Hiroshi Nagayama/Kenichirou Matsuda: Το άλλο μέλος της συμμορίας.

 roka

Roka Shibasaki/Kana Hanazawa: Η πρόεδρος της λέσχης δημιουργίας Παιχνιδιών και αυτή που έβαλε στο μάτι τον Kenji. Ενώ φαινομενικά το στοιχείο της είναι η φωτιά, στην πραγματικότητα είναι το σκοτάδι. Η αγαπημένη της επίθεση είναι, να βάζει σακούλες στα κεφάλια των αντιπάλων της καθιστώντας τους έτσι “τυφλούς” (εξ’ου και η σκοτεινή της δύναμη). Εντάξει δε θα σας το κρύψω, της αρέσει ο Kenji.

sa

 

Chitose Karasuyama/Chiwa Saitō: Το πιο άγριο μέλος, τυχαίνει να είναι και η πρόεδρος του σχολείου. Στοιχείο της είναι η Γη και λατρεύει να χτυπάει τα αγόρια.

sak

Sakura Mizukami/Mikako Takahashi: Πρωτοετής ροζομάλλικο αγοροκόριτσο με στοιχείο το νερό. Αγαπημένη της επίθεση: να ρίχνει νερό στους αντιπάλους για αυτό και κουβαλά παντού μαζί της μπουκάλια.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Το σχέδιο του anime είναι μέτριο, ειδικότερα σε σχέση με άλλα. Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο ούτε δίνεται κάποια έμφαση στη λεπτομέρεια. Το στούντιο παραγωγής είναι το Brain’s Base από το οποίο περιμέναμε κάτι καλύτερο (Durarara, Blood Lad, Baccano)

Μουσική: Το OP και το ED είναι από τις IOSYS jk Girl και ονομάζεται Stalemate!. Είναι από εκείνα τα high-pitched τραγούδια που σου κολλάνε στο κεφάλι, χαριτωμένο και σπαστικό ταυτοχρόνως.

Μεταφορά: Το anime είναι μεταφορά από το ομώνυμο manga του/της Tomoya Haruno, εκδίδεται από το 2008 στο περιοδικό Monthly Comic Alive και μετρά 8 τόμους.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Τα συναισθήματα μου για το συγκεκριμένο anime είναι διχασμένα. Δεν μου αρέσει γενικά το συγκεκριμένο είδος μπορώ όμως να πω ότι χωρίς να έχει τίποτα ιδιαίτερο σε σχέδιο, μουσική η πλοκή, πέρασα την ώρα μου αρκετά ευχάριστα βλέποντας το. Το χιούμορ είναι σε αρκετά σημεία παιδικό, αντικατοπτρίζει όμως πολύ ωραία την σχολική ατμόσφαιρα. Περιμένουμε να δούμε πως θα πάει στα υπόλοιπα 11 επεισόδια που έχουν προγραμματιστεί λοιπόν.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *