Απαγορευμένοι οι “Ολυμπιακοί Αγώνες” στα anime! 3


Με αφορμή το αυξημένο ενδιαφέρον γύρω απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον τελευταίο καιρό, ο Shinji Takamatsu, σκηνοθέτης του Gintama και πολλών άλλων, μίλησε για πιθανά έργα με θέματα γύρω απ’ τους Ολυμπιακούς. Σημείωσε, ότι υπήρξαν πολλά παρόμοια anime πριν το 1989, όταν επικρατούσε η τρέλα με τα αθλητικά anime, τα τελευταία χρόνια όμως δεν μπορούν  να χρησιμοποιήσουν την ορολογία «Ολυμπιακοί Αγώνες» και είναι συνεπώς αδύνατο να γίνουν άλλες τέτοιες σειρές.

Επίσης, πρόσθεσε πως μέχρι πριν περίπου μια δεκαετία ήταν αποδεκτό να χρησιμοποιηθεί ο όρος σε διάλογο, αλλά τελευταία δεν επιτρέπεται. Το anime Captain Tsubasa κατέληξε να χρησιμοποιεί τον όρο «Διεθνές Κύπελλο», αντί για «Παγκόσμιο Κύπελλο». Πιθανόν να χρειαστεί να βρεθεί κάποιο παρόμοιο υποκατάστατο για το «Ολυμπιακοί Αγώνες».

Στη συνέχεια αναλύει το γεγονός, λέγοντας ότι το όνομα, καθώς και το σύμβολο με τους πέντε κύκλους, αποτελούν σήμα κατατεθέν της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και για να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν σε anime, θα έπρεπε να καταβάλουν τεράστια χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με τον Takamatsu, αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε πρώτη φορά με το Kochira Katsushika-ku Kamearikouen-mae Hashutsujo και τον όρο “Olympic Otoko”.

A7389-9

 

Πηγή: Anime News Network


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “Απαγορευμένοι οι “Ολυμπιακοί Αγώνες” στα anime!