Παρουσίαση του Coppelion


Coppelion

 

(04.10.2013) [HorribleSubs] Coppelion - 01 [720p].mkv

Αν είστε λάτρεις των post-apocalyptic σεναρίων, το Coppelion σίγουρα θα πρέπει να προστεθεί στη λίστα των Anime που θα παρακολουθήσετε αυτή τη σεζόν. Τα δείγματα που έχει δώσει από το 1ο επεισόδιο είναι θετικά και αναμένουμε όλοι τη συνέχεια, η οποία ελπίζουμε να είναι το ίδιο έντονη κι ενδιαφέρουσα.

(04.10.2013) Παρουσίαση του Kill la Kill _ AnimeCast

ΠΛΟΚΗ

Βρισκόμαστε στο 2016, όπου μετά από ένα αδιευκρίνιστο φαινόμενο, μια ολόκληρη πόλη έχει νεκρώσει και τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή είναι υπερβολικά υψηλά για να την ανεχτεί ο ανθρώπινος οργανισμός. Παρολ’ αυτά, εμείς παρακολουθούμε 3 κοπέλες, οι οποίες αν και είναι μαθήτριες μιας στρατιωτικής σχολής φοράνε την κλασσική σχολική ενδυμασία, να εισέρχονται στην πόλη και να παραμένουν ανεπηρέαστες από τη ραδιενέργεια, προσπαθώντας να βρουν τυχών επιζώντες. Αυτό μας προϊδεάζει για το τι διαφορετικό μπορεί να έχουν, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως Coppelion είναι η ονομασία του “είδους” τους.

(04.10.2013) Παρουσίαση του Kill la Kill _ AnimeCast

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

212777 Ibara Naruse: Η κοπέλα που έχει αναλάβει τον ηγετικό ρόλο ανάμεσα στην παρέα των κοριτσιών. Όπως θα περιμέναμε από οποιοδήποτε Anime που σέβεται τον εαυτό του, όντας ο αρχηγός είναι αποφασιστική, γνώστης της κατάστασης στην οποία βρίσκονται και μπορεί να ανταπεξέλθει άμεσα σε οποιαδήποτε δυσκολία. Είναι πολύ σοβαρή σε ό,τι έχει να κάνει με την αποστολή της και προσπαθεί να βοηθήσει όποιον επιζώντα βρει, ακόμα κι αν δεν έχει αυτές τις εντολές.

221631

Aoi Fukasaku: Αρκετά ουδέτερη, με μεγάλη αγάπη για το φαγητό. Σε αντίθεση με την Ibara, φοβάται εύκολα και δειλιάζει σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς να είναι σίγουρη για το κατά πόσο θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στην πόλη ψάχνοντας άλλους ανθρώπους. Αξιοσημείωτος είναι κι ο θαυμασμός που έχει για το διευθυντή της σχολής τους ενώ θα την ακούσετε πολλές φορές να γκρινιάζει λόγω του ότι δεν έχει τις ανέσεις που θα ήθελε την ώρα της αποστολής. rsz_104102013_[horriblesubs]_coppelion_-_01_[720p]mkv Taeko Nomura: Ένα κορίτσι ήπιων τόνων, το 3ο μέλος της ομάδας. Όπως και η Aoi, δεν είναι στο επίπεδο της Ibara, αλλά μας έχει γνωστοποιηθεί πως έχει κάποιες ειδικές ικανότητες που έχουν να κάνουν με τις αισθήσεις της. Εν αντιθέσει με την Aoi, δεν αμφιβάλλει για την αποστολή τους και φαίνεται αρκετά υπεύθυνη σχετικά μ’ αυτό που τους έχει ανατεθεί.

(04.10.2013) Παρουσίαση του Kill la Kill _ AnimeCast

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Η σειρά έχει ένα αρκετά ενδιαφέρον είδος σχεδίου, με τα τοπία της πόλης να είναι λεπτομερή, δίνοντας έτσι στο θεατή την πλήρη εικόνα της καταστροφής που υπέστει. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως πολλά κομμάτια του τοπίου είναι σταθερές εικόνες, με αποτέλεσμα να βλέπουμε περιστατικά όπου υπάρχει κίνηση στους ήρωες , η οποία οφείλεται σε καιρικές συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία της φύσης (γρασίδι, φύλλα στα δέντρα) παραμένουν σταθερά. Από αυτόν τον κανόνα εξαιρούνται τα σύννεφα, στα οποία παρατηρούμε συνεχή κινητικότητα.  Οι χαρακτήρες είναι προσεκτικά σχεδιασμένοι κι έχουν σε πολλά πλάνα ένα έντονο μαύρο περίγραμμα (ανάλογο αυτού της σειράς Kaiji), δίνοντας μια αίσθηση κόμικ στο Anime, η οποία συνδυάζεται και με το παραπάνω “πάγωμα” του παρασκηνίου.  Χρωματικά δεν είναι κάτι το ξεχωριστό και δεν υπερβάλει με έντονες συνθέσεις, τονίζοντας το περίεργο κλίμα που επικρατεί στην πόλη. Σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί, αν και προσωπικά μ’ αρέσει να βλέπω κάτι πιο απλό και διαφορετικό, αρκεί να παραμείνει σε καλό, ποιοτικά, επίπεδο.

Μουσική: Στο Anime, στο 1ο επεισόδιο τουλάχιστον, δεν ακούστηκε ούτε ένα κομμάτι. Υπήρχαν σημεία όπου επικρατούσε μια απόλυτη ησυχία, η οποία δεν ήταν άσχημη γιατί μας βάζει στη θέση των κοριτσιών και μπορούμε να διαπιστώσουμε και μόνοι μας την ερημιά που έχει καλύψει ολόκληρη την πόλη. To Ending έχει ένα τελείως απρόσωπο κομμάτι, το οποίο σε καμία περίπτωση δε θα σου μείνει στο μυαλό. Γενικότερα, το Anime “υποφέρει” στον τομέα της μουσικής, αλλά το γεγονός ότι μιλάμε για μια “νεκρή” περιοχή ίσως να το δικαιολογεί ως ένα βαθμό.

Μεταφορά: Το manga του Coppelion βγήκε σε κυκλοφορία το 2008, με 21 κεφάλαια στο ενεργητικό του και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές, έχει αποσπάσει καλές κριτικές και ίσως γι’ αυτό να βλέπουμε και τη μεταφορά του σε Anime των 13 επεισοδίων.

(04.10.2013) Παρουσίαση του Kill la Kill _ AnimeCast

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Έχοντας δει αρκετά Anime του είδους, το Coppelion είναι ένα από αυτά που θα συνεχίσω να παρακολουθώ μέχρι και το τέλος του. Το σενάριο του είναι πλούσιο κι ενδιαφέρον, έχοντας πολλά να εξηγήσει και με πολλές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Οι χαρακτήρες είναι ανάλογοι της υπόθεσης και δεν παρατηρούνται αντιφάσεις ή υπερβολές, πράγμα που βοηθάει πολύ το θεατή και δεν τον κουράζει με περιττή πολυπλοκότητα και περίεργες έννοιες. Το 1ο επεισόδιο, αν και δεν ήταν συνταρακτικό, σίγουρα κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μου για τη συνέχεια, πράγμα που δημιουργεί πολύ καλές προϋποθέσεις για την ποιότητα του Anime.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *