Παρουσίαση του “Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai! Ren” 1


Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai! Ren

Καθώς μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινάει, άλλοι προσπαθούν να αλλάξουν και άλλοι παραμένουν στον δικό τους “μαγικό” κόσμο.

Το “Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai! Ren” είναι η δεύτερη σεζόν της σειράς “Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai!”. Είναι μια σειρά κωμωδίας, δράματος και slice of life με παραγωγό την Kyoto Animation. Έκανε πρεμιέρα στις 9 Ιανουαρίου 2014.

 

ΠΛΟΚΗ

Σύνδρομο Chuunibyou: Μεταφράζεται ως “σύνδρομο της δεύτερης χρονιάς του γυμνασίου”. Άτομα με το σύνδρομο αυτό τείνουν να συμπεριφέρονται σαν ενήλικες ή/και να πιστεύουν πως έχουν υπερφυσικές δυνάμεις.

Από αυτό λοιπόν πάσχουν και οι πρωταγωνιστές τις σειράς μας. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Yuuta Togashi, ο οποίος προσπαθεί να κρύψει τα “σκοτεινά” χρόνια γεμάτα “μαγεία” που έχει περάσει ως Dark Flame Master αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό αφού η Rikka Takanashi συνεχώς τον παρασέρνει στις παραισθήσεις της και δεν τον βοηθάει στην προσπάθεια του να κρατάει ένα χαμηλό προφίλ. Με την αρχή του καινούργιου σχολικού έτους, η φίλη τους Shinka Nibutani, η οποία δεν θέλει με τίποτα να μαθευτεί ότι παλιά ζούσε και αυτή στον ψεύτικο αυτόν κόσμο, προσπαθεί να αλλάξει και να σταματήσει να ασχολείται ολοκληρωτικά με αυτά τα παιχνίδια. Παράλληλα, η Rikka μην έχοντας κάποιο μέρος για να μείνει αφού η αδερφή της μετακόμισε στην Ιταλία, επιλέγει να ζει στο ίδιο σπίτι με τον Yuuta αλλά ποτέ της δεν περίμενε ότι στο παλιό της διαμέρισμα ακριβώς από πάνω, θα μετακόμιζε η Satone Shichimiya, μια παλιά συμμαθήτρια του Yuuta που είναι ερωτευμένη μαζί του.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Yuuta Togashi

2

Είναι και αυτός επηρεασμένος από το σύνδρομο Chuunibyou αλλά μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε ότι συμπεριφέρεται έτσι για να κάνει την Rikka ευτυχισμένη. Αντίθετα με αυτή, μπορεί να συμπεριφερθεί σαν κανονικός άνθρωπος όταν το απαιτεί η κατάσταση. Προσπαθεί να ξεχάσει την εποχή που υπήρξε Dark Flame Master και να συνεχίσει την ζωή του μακριά από την ντροπή αυτών των αναμνήσεων. Είναι καλοπροαίρετος, αξιόπιστος και νοιάζεται για όλους, κυρίως για την Rikka, με την οποία είναι ερωτευμένος.

Rikka Takanashi

3

Αντίθετα με τον Yuuta, η Rikka δεν έχει κανένα πρόβλημα να δείχνει τον πραγματικό της εαυτό στον κόσμο πράγμα το οποίο αν και είναι παράξενο είναι ταυτόχρονα και αρκετά ευχάριστο. Κυκλοφορεί με έναν επίδεσμο στο δεξί της μάτι, ισχυριζόμενη ότι έχει το “Κακό μάτι” και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συγκρατεί την δύναμή του. Είναι ευχάριστη σαν άτομο, αν και μερικές φορές το παρατραβάει με τα παιχνίδια της, μονίμως χαρούμενη και ποτέ δεν μιλάει χωρίς να χρησιμοποιεί περίεργους όρους με σκοπό να φανεί πιο ώριμη. Η Rikka βλέπουμε ότι ζηλεύει την Satone η οποία σιγά σιγά έρχεται πιο κοντά στον Yuuta.

Shinka Nibutani

1

H Shinka λόγω της δημοσιότητάς της, έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετικά με το γεμάτο Chuunibyou παρελθόν της ως Mori Summer. Προσπαθεί απεγνωσμένα να μην μαθευτεί και νιώθει πολύ άσχημα όταν κάποιος το αναφέρει. Με την αρχή του νέου σχολικού έτους την βλέπουμε να έχει βάλει ως στόχο της να αλλάξει και να αφήσει πίσω το παρελθόν της. Είναι και αυτή ώριμη σαν τον Yuuta και της αρέσει να κοροϊδεύει τους άλλους για την παιδική τους συμπεριφορά. Επίσης την βλέπουμε να έχει σχέσεις αντιπαλότητας με την Sanae Dekomori, η οποία ισχυρίζεται ότι η Shinka δεν είναι η αληθινή Mori Summer.

Satone Shichimiya

4

Η Satone, η καινούργια αντίπαλος της Rikka, μετακομίζει ακριβώς στον όροφο από πάνω τους. Γνωρίζει τον Yuuta από παλιά και τον αποκαλεί “ήρωα” πιστεύοντας ότι η ίδια είναι η “Sophia Ring SP Saturn VII”. Έχει και αυτή παιδική συμπεριφορά σαν την Rikka και θεωρεί τον Yuuta τον μόνο της φίλο και συχνά τον πλησιάζει πολύ, κάνοντας την Rikka να ζηλεύει.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα κάτι λιγότερο από την Kyoto Animation η οποία για άλλη μια φορά δεν μας απογοήτευσε, σερβίροντας μας μια σειρά με ζωντανά χρώματα, πολύ καλό σχέδιο χαρακτήρων και επικές μάχες φαντασίας.

Μουσική: Η μουσική όπως και στην πρώτη σειρά δεν έχει κάποιο αξιοσημείωτο OST και περνάει απαρατήρητη.

Μεταφορά: Η σειρά αυτή είναι sequel της πρώτης (Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai!), η οποία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά light novel της Torako.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Σίγουρα μια από τις σειρές που περίμενα περισσότερο αυτή τη σεζόν. Το γεγονός ότι θα εμφανιζόταν μια καινούργια αντίπαλος της Rikka, όπως είχαμε δει και στο τέλος της ταινίας, έκανε την σειρά αρκετά πιο ενδιαφέρουσα με πολλά περιθώρια για ανάπτυξη τόσο της ιστορίας όσο και της σχέσης ανάμεσα στην Rikka και τον Yuuta. Αν και τα πρώτα επεισόδια δεν αναπτύσσουν πολύ την ιστορία και μπορεί να σας φανούν λίγο βαρετά δώστε στην σειρά μια ευκαιρία και πιστέψτε με, δεν θα απογοητευτείτε.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Παρουσίαση του “Chuunibyou Demo Koi Ga Shitai! Ren”