Cardfight!! Vanguard Deck Discussion: Royal Paladins 1


Royal_Pladins_Grade

Οι ιππότες του βασιλιά  των ιπποτών Alfred! Μία τράπουλα βασισμένη στους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης και στον μύθο του excalibur! Αυτή ήταν η 1η τράπουλα του πρωταγωνιστή Aichi Sendo, με την αγαπημένη του κάρτα να είναι το επίκέντρο της… ο Blaster Blade!

Αναμφίβολα ένα από τα ποιο δυνατά deck στο παιχνίδι, τα Royal Paladins βασίζονται στο εύκολο swarming, δλδ. στα πολλά units τα οποία καλούνται με μηδαμινό κόστος και αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, ως αποτέλεσμα το πλήθος επιθέσεων και γρήγορου damage. Ας δούμε όμως μια λίστα:


Grade 3
3 King of Knights, Alfred
2 Soul Saver Dragon
3 Swordsman of the Explosive Flames, Palamedes

Grade 2
4 Blaster Blade
4 Knight of Silence, Gallatin
2 High Dog Breeder, Akane
1 Knight Determination, Lamorak

Grade 1
4 Flash Shield, Iseult
4 Little Sage, Marron
3 Toypugal
3 Pongal

Grade 0
1 Wingal Brave
4 Future Knight, Llew (Crit)
4 Alabaster Owl (Crit)

4 Bringer of Good Luck, Epona (Crit)
4 Yggdrasil Maiden, Elaine (Heal)

Ας δούμε τις κάρτες αναλυτικότερα:

Grade 3

King of Knights, Alfred

299px-BT01-001EN_RRR

The King of Knights. Ίσως το πιο δυνατό Grade 3 των Royal Paladins, ναι μεν δε μπορεί να γίνει boost αλλά το skill να είναι 20k με 5 άλλα Paladins μαζί με το skill του να κάνει call ένα 2 grade και κάτω από το deck, του δίνει επάξια τα 3 εώς και 4 θέσεις (slots) στο deck.

 

Soul Saver Dragon

299px-BT02-S04EN_SP

Μια κάρτα η οποία δίνει παιχνίδια. Ο αριθμός 2 μέσα στο deck δικαιολογείται λόγω του ότι είναι searchable (μπορεί να τον ψάξεις) με τον Pongal. Το δε skill του +3k τον κάνει εξαίσιο Vanguard.Απλά καταπληκτική κάρτα!

 

Swordsman of the Explosive Flames, Palamedes

299px-BT03-005EN-RRR

Χαρτί που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις. Το πιο δυνατό grade 3 Rear Guard των Royal Paladins και ίσως ολόκληρου του παιχνιδιού. Είναι αυτόματα και χωρίς κόστος 13k και με boosts άνω των 7k φτάνει άνετα μέχρι και το 22k powerline. Μόνο ένας δίφθογγος μπορεί να τον χαρακτηρίσει: OP (overpowered)!

 

Grade 2

Blaster Blade

TD01-005EN

Ο αστέρας του deck! Με skill να «ξεφορτώνεσαι» στην κυριολεξία οποιοδήποτε αντίπαλο unit  και αρκετά καλό Attack, του δίνουν την θέση ενός από τα δυνατότερα grade 2 του παιχνιδιού.

 

Knight of Silence, Gallatin και Knight Determination, Lamorak

299px-TD01-004EN_C299px-EB03-037EN-C

Όλα τα clans έχουν τα 10k vanilla (no skill) grade 2, και στο συγκεκριμένο deck που βασίζετε στην επίθεση, ο Gallatin δεν θα μπορούσε να λείπει. Και αφου το παιχνίδι μας βάζει το όριο του αριθμού 4, ο ένας Lamorak είναι τέλεια προσθήκη.

 

High Dog Breeder, Akane

299px-BT02-029EN_R

Μικρό attack σημαίνει με την 1η ευκαιρία θα μπει στο guard zone για intercept. Ο σκοπός της είναι να φέρνει grade 1 για boosts και το Pongal για να γίνει Soul Saver Dragon στο χέρι του παίκτη.

 

Grade 1

Flash Shield, Iseult

299px-BT01-011EN_RR

Το sentinel των Royal Paladins. Με τα αντίπαλα Vanguard να φτάνουν τα 23k και πολύ παραπάνω επίθεση, τα 4 Iseult τα θεωρώ must.

 

Little Sage, Marron

299px-TD01-008EN

To 8k vanilla grade 1. Μαζί με τον Soul Saver ή τον Palamedes μπορούν να χτυπήσουν το 21k powerline. 4αδα απαραιτήτως.

 

Toypugal

299px-BT03-036EN_R

Προσωπική μου άποψη: αν δεν ήταν τόσο δυνατό το skill του, δλδ. έστω και μέτριο να ήταν, δεν θα έμπαινε για κανένα λόγο στο deck λόγο άθλιας εικόνας… άλλα έλα που με τον Palamedes και τον Soul Saver σπάει μέχρι και τοίχους…

 

Pongal

299px-BT02-030EN_R

Όχι μόνο πολύ καλός αριθμός για boost, αλλά και το skill του δίνει και τον Soul Saver στο χέρι αλλά και +1 στο soul για να προετοιμάσει το Skill του δράκου. Πολύ καλή κάρτα.

 

Grade 0

Wingal Brave

299px-BT05-016EN-RR

Τυπικό Grade 0 starting vanguard, μόνο που με Blaster Blade τετράδα στο deck φέρνει αυτόματα έναν ακόμα στο χέρι. Πολύ καλό για να μειώνονται τα non-trigger units στο deck και να έρχονται πιο εύκολα στο trigger check. Η αλήθεια είναι ότι στο Blaster Deck κάνει περισσότερη δουλεια, αλλά θα μιλήσουμε γι’ αυτό σε άλλο άρθρο.

Τα 12 Critical Trigger (4 διαφορετικά) του deck και το Heal:

299px-BT01-012EN_RR 299px-BT03-069EN-C 299px-TD01-013EN 299px-TD01-014EN

Μιλώντας τώρα για άλλες πιθανές προσθήκες:

Gigantech Charger

299px-BT02-027EN_R

Κάρτα που μπορεί να καλέσει free την 1η κάρτα της τράπουλας και να ετοιμάσει το πεδίο για τον Soul Saver. To μειονέκτημά του? Ότι δεν ξέρεις τι πρόκειται να γίνει call, οπότε είναι αρκετά ριψοκίνδυνος. Κατά τα άλλα είναι αρκετά δυνατή κάρτα…απλά προσωπικά δεν νιώθω τόσο τυχερός!

Solitary Knight Gancelot

299px-BT01-010EN_RR

Μια προσωπικά αγαπημένη κάρτα, με όχι και άσχημο skill. Απλά με πολύ μικρό Power για Grade 3. Το skill του είναι τις πιο πολλές φορές για να φέρει στο χέρι τον Blaster Blade παρά για να καλεστεί.

 

Demon Slaying Knight, Lohengrin

299px-BT01-009EN_RR

Μια επίσης αγαπημένη κάρτα, την χρησιμοποίησε ένα από τους καλύτερους παίχτες στα καρτοπαίχνιδα, ο Yashooka Shouta, έτσι ώστε να έχει soul για μέχρι και 2 Soul Saver, όπως και για έναν 21k attcker με του Young Pegasus Knight. Όχι και άσχημα…

Young Pegasus Knight

299px-VGE_BT02-015EN

Όπως μόλις ανέφερα, κάρτα με πολύ καλό combat trick, αν το deck περιέχει πολλά soul charge , δλδ. όχι αρκετά γι αυτό το deck, εκτός αν προστεθεί και ο Lohengrin και το margal στη λίστα.

 

Ως προς τα triggers, ο αριθμός τους μπορεί να αλλάξει με ποικίλους τρόπους, όπως για παράδειγμα 4 Epona, 4 Αllabaster Owl, 4 Margal (Draw Trigger) και 4 Ellaine. Αλλά αυτό είναι και στην προσωπική άνεση του καθενός, δηλαδή πως χειρίζεται πιο άνετα το deck και με ποιες κάρτες. Τίποτα δεν μπορεί να υποθεί στα σίγουρα αν δεν το δοκιμάσεις και στην πράξη.

Αυτά για τα Royal Paladins. Προσεχώς για μια ακόμα λίστα με το “άγγιγμα του κακού” να προκαλεί τους Paladins να δοκιμάσουν και λίγο από την “σκοτεινή πλευρά της δύναμης” (Dark Side of the Force), αλλά και λίστες από τα υπόλοιπα clans που μάχονται στον πλανήτη Cray.

Μέχρι την επόμενη φορά, καλά παιχνίδια! Have fun!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Cardfight!! Vanguard Deck Discussion: Royal Paladins

  • Ευάγγελος Ευσεβίου Post author

    PS. Προσεχώς άρθρο επεξήγησης για τα powerlines, tips πολύ χρήσιμων για τους αριθμούς στο Vanguard! 😉