Παρουσίαση του Blood Lad


BloodLadLogoDirt_big

Blood Lad

Βαρεθήκατε τις ρομαντικές ιστορίες με βαμπίρ, που έχουν κυριεύσει τη λογοτεχνία, την τηλεόραση και το σινεμά; Βαρεθήκατε τα κλισέ βαμπίρ; Έφτασε λοιπόν μια σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί ένα βαμπίρ, ο Staz, πολύ διαφορετικό απ’ όσα βαμπίρ έχετε γνωρίσει ως τώρα. Αναρωτιέστε γιατί; Είναι OTAKU!

ΠΛΟΚΗ

Μεταφερόμαστε στον κόσμο των δαιμόνων, όπου σε κάποια από τις περιοχές του είναι αρχηγός ο Staz, ένα βαμπίρ που περισσότερο τον ενδιαφέρει αν θα αναστηθεί ο Son Goku στο επόμενο επεισόδιο του Dragonball, παρά το ανθρώπινο αίμα. Την ήρεμη και «καμένη» ζωή του στον κόσμο των δαιμόνων διακόπτει κάποια μέρα η Yanagi Fuyumi, μια γιαπωνέζα μαθήτρια που πέφτει κατά λάθος στον κόσμο του Staz. Ενώ τρέχει για να λύσει ένα περιστατικό με κάποιον ταραχοποιό, αγνοεί τον κίνδυνο που προκάλεσε ο δεύτερος και έτσι η Fuyumi πεθαίνει. Απογοητευμένος ο Staz, δίνει το λόγο του ότι θα κάνει τα πάντα για να την επαναφέρει στη ζωή. Άλλωστε είναι η κοπέλα που ονειρεύεται κάθε Otaku. Βλέποντας τη σειρά, θα το καταλάβετε.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

tumblr_mpmhc93c6S1rw3w54o1_500 Blood C. Staz: Ένας από τους δυνατότερους αρχηγούς του δαιμονικού κόσμου, σεβαστός σε όλους. Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ένα βαμπίρ που δεν θυμίζει σε τίποτα όλα τα άλλα. Αγαπημένες του ασχολίες είναι να διαβάζει Manga, να βλέπει Anime και να παίζει Video Games, χαρακτηριστικά ενός κλασικού Otaku. Η σειρά με την οποία είναι περισσότερο κολλημένος είναι μάλλον το Dragonball, αν παρατηρήσει κανείς την τεράστια συλλογή του με φιγούρες και το strapon του Son Goku στο κινητό του.  Ένα στοιχείο της προσωπικότητάς του είναι ότι όταν θέλει κάτι ή βάζει κάποιον στόχο, κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Μπορεί η ενασχόλησή του με τον κόσμο της Ιαπωνικής κουλτούρας να τον κάνει να φαίνεται παράξενος στους γύρω του, κανείς όμως δεν τολμάει να του αντιμιλήσει. 1075606_697401653619640_1739773361_o Yanagi Fuyumi: Η νεαρή μαθήτρια με τα μεγάλα προσόντα που πέφτει στον κόσμο των δαιμόνων. Για κακή της τύχη, εκεί γίνεται φάντασμα, αφού την τρώει ένα σαρκοφάγο φυτό. Φαίνεται να είναι ντροπαλή, αφού όπως είπαμε πηγαίνει ακόμα σχολείο. Μιας και είναι από την Ιαπωνία, ο Staz τη ρωτάει συχνά για τα Anime και τα Manga.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σχέδιο: Οπτικά η σειρά φαίνεται πολύ όμορφη, έχει προσεγμένο σχέδιο αλλά σίγουρα θα μπορούσε να βελτιωθεί στην πορεία της. Έχουν προγραμματιστεί 10 μόνο επεισόδια για την ώρα, οπότε θα μπορούσαν σίγουρα να κάνουν καλύτερη δουλειά. Κάποιες φορές το σχέδιο είναι λίγο υπερβολικό, παρ’ όλα αυτά δεν θα σας απογοητεύσει. Η Brains Base έχει κάνει σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρουσες, οπτικά πάντα, σειρές και αυτό είναι αρκετά καθησυχαστικό για μας που περιμένουμε τη συνέχεια. Για του λόγου το αληθές, έχουν πέσει χρήματα από το budget στο Opening και το Ending, που δείχνουν υπέροχα.

Μουσική: Στον τομέα αυτό, το Studio θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά. Όταν χρειάζεται να ακούσεις κάποιο Opening/Ending, ακόμα και το OST της σειράς πάνω από δύο φορές για να τα θυμάσαι, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Με λίγα λόγια: Αδιάφορη μουσική μέσα στα επεισόδια και μέτριο Opening και Ending.

Μεταφορά: Για όσους δεν το γνωρίζουν, η σειρά Blood Lad είναι μεταφορά του ομώνυμου Manga του 2009 από τον δημιουργό Yuuki Kodama. Μετράει μέχρι στιγμής 9 τόμους, οπότε τα 10 επεισόδια θα είναι πολύ λίγα για να το καλύψουν. Είναι, λοιπόν, το βασικότερο αρνητικό στοιχείο αυτής της σειράς, που ναι μεν έχει δυνατότητες για εξέλιξη, αλλά δεν έχει τα ανάλογα επεισόδια.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες σειρές της θερινής σεζόν για φέτος. Περιμένω να δω τη συνέχεια, μιας και για πρώτο επεισόδιο δεν με εντυπωσίασε. Δεν θα πω σε κανέναν να τη δει επειδή πιστεύω ότι από την αρχή είναι μια σειρά που σε τραβάει. Έχει δυνατότητες και πιστεύω ότι αν της δώσω λίγο χρόνο, όπως πρέπει να κάνετε κι εσείς, θα το διασκεδάσω. Ζήσης Πιτένης

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *