Παρουσίαση του Blood Lad


  Blood-Lad-Poster-HD

Blood Lad

Το Blood Lad θα λέγαμε ότι είναι από τα πιο γνωστά και αναμενόμενα Anime αυτής της σαιζόν. To Manga του είναι αρκετά γνωστό και πολλοί αναγνώστες του, περίμεναν πώς και πώς να βγει το Anime. Μαζί με το Gin no Saji είναι τα δύο αγαπημένα μου Anime από αυτή τη σαιζόν!

ΠΛΟΚΗ:

Εκτός από τον κόσμο των ανθρώπων, υπάρχει και ο κόσμος όπου μένουν οι δαίμονες. Ο κόσμος αυτός χωρίζεται σε διάφορες περιοχές και διάφορες συμμορίες δαιμόνων που πολεμούν για την κυριαρχία στις περιοχές αυτές. Ο Staz, ένα βαμπίρ, είναι το αφεντικό στην ανατολική περιοχή. Ο Staz έχει κόλλημα με τον κόσμο των ανθρώπων και κυρίως με την Ιαπωνία, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι otaku. Μια μέρα εμφανίζεται στον κόσμο τους μια κοπέλα από τον κόσμο των ανθρώπων. Η κοπέλα αυτή είναι η Yanagi Fuyumi, την οποία ο Staz ερωτεύεται μόλις βλέπει καθώς ήθελε πάντα να γνωρίσει μια θνητή κοπέλα. Μετά τη γνωριμία τους όμως ο Staz αφήνει τη Fuyumi για λίγο μόνη της και στο μεταξύ την τρώει ένα σαρκοφάγο φυτό. Αυτή πεθαίνει, επιστρέφει όμως σαν φάντασμα, αν και πλέον δεν ελκύει καθόλου τον Staz. Αυτός όμως υπόσχεται πως θα την βοηθήσει να ξαναγίνει άνθρωπος και ξεκινούν την περιπέτεια τους προκειμένου να βρουν τρόπο για να επιστρέψει η Fuyumi στη ζωή ως κανονικός άνθρωπος.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

ep_10157127_orig_1

Staz Charlie Blood: Ο πρωταγωνιστής της σειράς. Ο Staz γεννήθηκε στην «πάνω» περιοχή του κόσμου των δαιμόνων, το έσκασε όμως όταν ήταν μικρός γιατί πίστευε ότι ο αδερφός του ήθελε να τον σκοτώσει. Ένα βαμπίρ otaku όπως είπα και πριν. Ο Staz λατρεύει την Ιαπωνία και ειδικότερα τα Anime και τα Manga και αγαπημένο του φαίνεται να είναι το Dragonball, αφού πολύ συχνά αναφέρεται σε αυτό. Ένας κωμικός σε γενικές γραμμές χαρακτήρας, ο οποίος όμως θα σοβαρευτεί όταν χρειαστεί. Αν και δε του φαίνεται ο Staz είναι πολύ  δυνατός, έχει κερδίσει άλλωστε με την αξία του τη θέση του αφεντικού στην ανατολική περιοχή. Έχει βάλει στόχο του να «αναστήσει» την Fuyumi ακόμα και αν χρειαστεί να ρισκάρει τη ζωή του γι’αυτό.

9BGHDSsl

Yanagi Fuyumi: Η Fuyumi είναι ντροπαλή και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξέρει τι να κάνει. Όλοι τρέχουν γι’αυτήν και αυτή δεν ξέρει αν πρέπει να βοηθήσει ή να κάνει κάτι άλλο. Δεν μπορούμε βέβαια να την κατηγορήσουμε, αφού δεν έχει κάποια δύναμη και μένει στον κόσμο των δαιμόνων, μόνο και μόνο γιατί πλέον ως φάντασμα, είναι μία από αυτούς. Πρέπει λοιπόν να κάνει υπομονή μέχρι να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα της. Όλοι πάντως φαίνεται ότι θέλουν να την βοηθήσουν και τρέχουν κάθε φορά που της συμβαίνει κάτι προκειμένου να την σώσουν.

1374704343243

Hydra Bell: Μια μάγισσα με αρκετή δύναμη, ειδικότητα της η μαγεία που έχει να κάνει με τον χώρο, μπορεί δηλαδή να μεταφερθεί από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Συνάντησε τον Staz και την Fuyumi όταν αυτοί χρησιμοποίησαν μια από τις πύλες της για να πάνε στον κόσμο των ανθρώπων και αυτή νόμιζε πως έκλεψαν τη μαγεία της. Τελικά μένει μαζί τους, ακόμα και αφού μάθει πως δεν έκλεψαν αυτοί τη μαγεία της, και τους βοηθά να βρουν τρόπο να αναστήσουν την Fuyumi.

1010752_406090616171233_149436894_n

Wolf: Ένας λυκάνθρωπος όχι όμως καθαρόαιμος. Γεννήθηκε και αυτός όπως ο Staz στη «πάνω» περιοχή, οι γονείς του όμως τον παράτησαν από μικρή ηλικία γιατί δεν ήταν καθαρόαιμος, είναι διασταύρωση λυκανθρώπου με έναν άλλο δαίμονα τον οποίο όμως δε γνωρίζουμε. Ο Wolf βρήκε τον Staz όταν ο τελευταίος το έσκασε από το σπίτι και από τότε έχουν μια πολύ καλή σχέση, πολύ καλοί φίλοι αλλά και αντίπαλοι αφού ο Wolf είναι το αφεντικό της δυτικής περιοχής.

Blood Lad - 05 - Large 07

Braz D. Blood: Ο μεγάλος αδερφός του Staz. O Staz νόμιζε πως ο αδερφός του προσπαθούσε να τον σκοτώσει, ο ίδιος όμως υποστηρίζει πως ήθελε απλά να τον σώσει. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλά γι αυτόν, παρά μόνο ότι είναι αρκετά δυνατός και ότι ζει στην ακρόπολη του κόσμου των δαιμόνων, όπου μένουν οι δυνατοί και καθαρόαιμοι δαίμονες.

liz_t_blood_37296

Liz T. Blood: Η μικρή αδερφή του Staz. Η Liz λατρεύει τον Braz και φαίνεται να μισεί τον Staz γιατί έχει την προσοχή του αδερφού τους κάτι για το οποίο φαίνεται να ζηλεύει. Η Liz μένει μαζί με τον Braz και φαίνεται να έχει και αυτή αρκετή δύναμη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

Σχέδιο: To σχέδιο είναι θα λέγαμε ιδιαίτερο. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για Shounen Anime έχει όμως κάποιες διαφορές από τα υπόλοιπα. Σε κάποια σημεία μου θύμισε λιγάκι Soul Eater. Από το Opening και μόνο πάντως κατάλαβα πως πρόκειται για το Studio Brains Base, το ίδιο Studio που ανέλαβε το Durarara. Η γραμματοσειρά του τίτλου άλλωστε δε μπορούσε να το κρύψει.

Μουσική: Όσον αφορά τη μουσική της σειράς δεν είμαι ούτε υπερευχαριστημένος ούτε απογοητευμένος. Ένα πολύ καλό Opening το οποίο με τρέλανε από την πρώτη στιγμή. Δε μπορώ όμως να πω το ίδιο για το Ending το οποίο προσωπικά δε μου άρεσε, βέβαια αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου. Από πλευράς Soundtrack δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο, δεν υπάρχει μέσα στη σειρά κάτι που να έμεινε στο μυαλό μου και να θέλω να το ξανακούσω, με εξαίρεση το Opening.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ:

Σε γενικές γραμμές μια πολύ καλή σειρά η οποία είναι από τα “πρέπει” αυτής της σαιζόν!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *