Το AnimeCast.gr ανοίγει επίσημα τις πόρτες του! 10


AnimeCast Site OpeningΠριν 2 χρόνια και κάτι, συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 2011, έκανα την καθημερινή μου βόλτα στο YouTube, βλέποντας βίντεο. Είδα ότι πολλοί ξένοι YouTubers έχουν ξεκινήσει μια σειρά από reviews και vlogs σχετικά με τα anime και τα manga. Από μικρός, μαγεύτηκα από την διαφορετική και παράξενη για μένα ιαπωνική κουλτούρα, την οποία ανακάλυψα βλέποντας κατά καιρούς anime σειρές στην τηλεόραση. Βασικότερες επιρροές μου μέχρι και σήμερα είναι οι σειρές Dragonball, Pokemon και Digimon, σειρές που έχουν επηρεάσει και έναν μεγάλο αριθμό των Ελλήνων Anime Fan.

Το ότι θυμήθηκα ότι έβλεπα κάποτε Dragonball, το χρωστάω σε έναν παιδικό φίλο, το Δημήτρη. Έτσι, πήρα ένα πολύ φθηνό μικρόφωνο και ξεκίνησα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία να μιλάω για την κυκλοφορία της πρώτης σειράς Dragonball σε DVD από τη DeAgostini, όπως έκαναν και ξένοι YouTubers για αντίστοιχες κυκλοφορίες. Κάπως έτσι, ξεκίνησε το AnimeCast. Ένα κανάλι με βίντεο χωρίς εικόνα, μόνο με ήχο και κάποιες φωτογραφίες φτιαγμένες ερασιτεχνικά στο Photoshop. Σταδιακά, μιας και δεν υπήρχε κάτι ανάλογο, ο κόσμος άρχισε να με στηρίζει περισσότερο και με τη βοήθεια του Μάρκου, του Γιάννη, του Φώτη και του Σίμου στην Κοζάνη άρχισα να κάνω περισσότερα βίντεο. Το κανάλι ανέβηκε ακόμα περισσότερο μέχρι το Δεκέμβριο του ίδιου έτους και ήταν τότε που με πλησίασε ο Πάνος, από τον Involved Radio. Μου έκανε πρόταση να παρουσιάσω την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή για τα anime και τα manga στην Ελλάδα. Και δέχτηκα, με αποτέλεσμα τόσο καιρό μετά το AnimeCast να αποτελεί την πιο επιτυχημένη εκπομπή, σχετική με το ιδιαίτερο αυτό θέμα, στη χώρα μας και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο κανάλι στο YouTube.

Στην αρχή, ήταν 10-15 φίλοι, γνωστοί και κάποιοι anime fan που το είχαν μάθει τυχαία. Αργότερα αγαπήθηκε από τον κόσμο κι από στόμα σε στόμα διαδόθηκε, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο γνωστή η εκπομπή ανάμεσα στους Έλληνες fan. Στα πρώτα μου βήματα στο ραδιόφωνο με βοήθησε πολύ ο Πάνος, ιδιοκτήτης του σταθμού μέχρι και σήμερα και ο Τάσος, ο οποίος με στήριξε και σε τεχνικό και σε ραδιοφωνικό επίπεδο. Οι πιο σημαντικοί μου συνεργάτες, μέχρι και σήμερα είναι ο Ιορδάνης Ξανθόπουλος, φίλος και συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό και επιπλέον ο Παναγιώτης Άστρινος, φίλος, συνεργάτης και χορηγός, όχι μόνο δώρων (μιας και είναι ο ιδιοκτήτης του AnimeHouse) αλλά και πολλών άλλων. Στην παρέα των σημαντικών συνεργατών προστέθηκε τελευταίος ο Γιάννης Βαλασιάδης, φίλος και συνεργάτης πλέον, στον οποίο επίσης χρωστάω πολλά.

Η λίστα με τους ανθρώπους που βοήθησαν το AnimeCast να καταφέρει όσα κατάφερε στον ακόμα αναπτυσσόμενο χώρο των anime και manga στην Ελλάδα, είναι μεγάλη. Θα ήθελα, πριν περάσω στην επίσημη ανακοίνωση για το τι είναι το AnimeCast.gr, να αναφέρω τους σημαντικότερους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη, που χορήγησε το πρώτο καλό μικρόφωνο του AnimeCast. Ένα ακόμα μεγαλύτερο στον Χρήστο, αδερφό και γραφίστα μας, το Στέφανο, που έχει δώσει τα πάντα για το AnimeCast, τον Γιώργο, τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξανδρο, τον Γιάννη, τον Χριστόδουλο και τα αδέρφια Παντίδης (Παντελής και Σάκης), με τους οποίους άλλαξε εντελώς η δομή του καναλιού μας και τέλος, τον Άκη και τον Άνθιμο που με στήριξαν και θα συνεχίζουν να με στηρίζουν σε δύσκολες στιγμές. Φυσικά από τη λίστα αυτή δεν μπορούν να λείπουν ο Στέλιος, που είναι σημαντικός συνεργάτης, η Ναταλία και ο Μάκης, που δεν είναι πλέον μαζί μας αλλά δούλεψαν πολύ σκληρά και ανέβασαν τον πήχη για το AnimeCast και η Μαρία, που αποτελεί βασική διορθώτρια για το AnimeCast.gr και δραστηριοποιείται και στο κανάλι μας με αφιερώματα σε event.

Μάλλον σας κούρασα με την ατελείωτη αυτή λίστα, αλλά ήταν αναγκαίο κακό. Σήμερα, όμως, με την πολύτιμη βοήθεια των παραπάνω και νέων ανθρώπων, που εδώ και μόλις 4 μέρες ανήκουν στο δυναμικό μας, ανοίγει επίσημα το AnimeCast.gr. Ένα site, πηγή για κάθε είδηση που αφορά τα anime και τα manga και ό,τι συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτά. Ένα site με ποικίλη αρθρογραφία, κάλυψη μεγάλων εκδηλώσεων μέσω του AnimeCast Channel και οδηγό για τις νέες anime σειρές κάθε εποχιακής σεζόν, ώστε κάθε anime fan να γνωρίζει τι κυκλοφορεί και τι μπορεί να παρακολουθήσει. 

Φυσικά, δεν σταματάμε εδώ. Το AnimeCast.gr θέλουμε να ελπίζουμε πως είναι η αρχή, ένα νέο ξεκίνημα για τα anime στην Ελλάδα. Το AnimeCast.gr είναι για μας ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα. Ελπίζουμε να είναι και για σας.

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 thoughts on “Το AnimeCast.gr ανοίγει επίσημα τις πόρτες του!

 • Μαρία Καψού

  Καλή επιτυχία σε μία προσπάθεια που ξέρω ότι έχει γίνει με πολλή αγάπη και όρεξη, από πολλά άτομα. !!

 • Faerthos

  Καλή αρχή. Ωραιότατο το άρθρο, περιγράφει με σχετικά μεγάλη ακρίβεια τον δρόμο του animecast, από τα πρώτα podcast που το θυμάμαι. Ελπίζω σύντομα να μεγαλώσει το fanbase του site, ώστε να διατελέσει μελλοντικό τόπο πληροφόργησης όλων των ελλήνων anime fans.

 • Tenshi Ko

  Καλή αρχή λοιπόν και καλή συνέχεια που είμαι σίγουρη ότι το AnimeCast θα την έχει!!

 • Mina Saiyan

  Καλή αρχή παιδιά!!!!Και το άρθρο σας φανταστικό, μπορούμε πλέον να μαθαίνουμε για τα αγαπημένα μας anime επίσημα αλλά κ με ακρίβεια!Πάντα τέτοια και συνεχίστε πιο δυναμικά παιδιά!! 😉