Συνταγές για φαγητό από anime! 1


Δεν έχεις παρατηρήσει ότι το φαγητό στα anime είναι περισσότερο λαχταριστό απ’όσο θα έπρεπε; Έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και κάποιοι άλλοι, δημιουργώντας blogs στα οποία μπορείς να βρεις συνταγές για φαγητά που βλέπεις στα anime (και σου τρέχουνε τα σάλια).

Culinary Adventures and More

Αυτό το blog, πέρα από τις συνταγές, δείχνει και την σύγκριση μεταξύ πραγματικού πιάτου και αυτού που εμφανίζεται στο anime. Εκεί μπορείς να βρεις συνταγές για το omurice από το Hanasaku Iroha, Naruto onigiri και αυτή την “τούρτα” από κρέπες από το Yumeiro Patissiere.

Anime B&B: Bits & Bites of Anime Goodness

Σ’αυτό το blog μπορείς να βρεις συνταγές για ψωμί με curry από το Yakitate!! Japan και links σε συνταγή για το  guimauve απ’το Blood C (χωρίς το αίμα φυσικά!).

Παράλληλα, έχει και σχολιασμούς σχετικά με το φαγητό στα anime (όπως αυτή η συζήτηση σχετικά με την κατανάλωση που προκαλεί η manga και anime σειρά Silver Spoon), καθώς και μια εισαγωγή σε διάφορους όρους για τη ζαχαροπλαστική, εμπνευσμένη από τα κορίτσια στο Dog Days.

Anime Recipes

Στο Tumblr αυτή τη φορά, υπάρχει συνταγή για την “ψαρόπιτα” από το Kiki’s Delivery Service, ενώ μπορείς να βρεις την συνταγή για το raspberry parfait από το official Tumblr του Black Butler.

Real Anime Food

Και στο Real Anime Food Tumblr μπορείς να βρεις συνταγές εμπνευσμένες από τα anime. Οι πιο πρόσφατες περιλαμβάνουν τα “Rin’s Super Yellow Okumura Rin Special” από το Ao no Exorcist και pork buns από το Kanon . (Η παραπάνω εικόνα είναι το Sourire de l’Ange απ’το Υumeiro Patissiere).

Itadakimasu Anime!

Αυτό το blog έχει συνταγές για φαγητό εμπνευσμένο από τα anime που ξεκινάνε από το γνωστό αμερικάνικο hamburger (με έμπνευση απ’το Paprika και το K-ON! ) και φτάνουν μέχρι Swiss roll cakes και curry naan από το Polar Bear’s Cafe. Από πάνω είναι μια φωτογραφία από dorayaki, όπως το έχουμε δει σε anime όπως το Doraemon, Nichijo και άλλα.

Πηγή: Anime News Network

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Συνταγές για φαγητό από anime!