Παρουσίαση του Amnesia.


logo___amnesia____by_xblossomxcherryx-d64btoo

Νομίζω πως είναι αρκετά σαφές, θα μπορούσε να πει κανείς, πάνω κάτω το θέμα που πραγματεύεται το συγκεκριμένο anime, μόνο και μόνο από τον τίτλο. “Amnesia” ή «Αμνησία» λοιπόν είναι ο τίτλος αυτού, αποτελείται από συνολικά 12 επεισόδια και φυσικά θέμα και τίτλος βρίσκονται σε σχεδόν απόλυτη ταύτιση. Ένα anime με δράμα και συγκίνηση κατά κύριο λόγο χωρίς όμως να του λείπουν και οι σκηνές γέλιου και κωμικοτραγικών καταστάσεων.  Ας προχωρήσουμε λοιπόν στην πλοκή του.

 

ΠΛΟΚΗ

 

 

Η ιστορία μας ξεκινά με την ηρωίδα να ξυπνά την πρώτη μέρα του Αυγούστου χωρίς να έχει καμία απολύτως ανάμνηση από την μέρα εκείνη και πριν. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας μικρός τυπάκος με φτερά, ένα πνεύμα στην ουσία, που προσφέρεται να την βοηθήσει στο ταξίδι για την επανάκτηση των αναμνήσεων της. Δεν θα είναι όμως τόσο εύκολο, καθώς λίγο αργότερα, εμφανίζεται ένα αγόρι που ισχυρίζεται πως είναι το αγόρι της.. Και δεν είναι ο μόνος.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣHeroine

Ηρωίδα: Όνομα δεν γνωρίζουμε απολύτως, οπότε την χαρακτηρίζουμε απλά με την ιδιότητά της. Η ηρωίδα μας λοιπόν είναι ένα νεαρό, γύρω στα 19, γλυκό κορίτσι, που δουλεύει σε μία καφετέρια με το όνομα «Meido no Hitsuji» και έχει χάσει παντελώς την οποιαδήποτε ανάμνηση που είχε. Την διακρίνει η αθωότητα που έχει, το πόσο αδέξια είναι αλλά και ντροπαλή. Ίσως να σας εκνευρίσει λίγο το γεγονός ότι μιλάει πολύ αργά και πολύ απαλά, γεγονός που οφείλεται στο ότι είναι πολύ ονειροπόλα και σχετικά κλειστή με τους υπόλοιπους.

 

210px-Shin

Shin: Είναι γύρω στα 18, ψηλός με μαύρα ανακατεμένα μαλλιά και με μία γενικά πολύ μυστηριώδη αύρα. Ισχυρίζεται πως είναι παιδικός φίλος της ηρωίδας μας. Μελετάει πολύ για να καταφέρει να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο. Κουβαλάει ένα οικογενειακό μυστικό που τον βαραίνει. Έχει κόκκινα μάτια και τα χρώματα του είναι το μαύρο και το κόκκινο. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε, πως είναι πολύ ερωτευμένος με την κοπέλα μας.

 

210px-Ikki

Ikki:  Είναι ας πούμε, ο «ωραίος» των χαρακτήρων, καθώς μονίμως περιτριγυρίζεται από θαυμάστριες που τον κυνηγάν όπου και να πάει. Φήμες λένε πως χωρίζει τις κοπέλες του στους τρεις μήνες και δεν έχει κρατήσει σχέση παραπάνω από αυτό το διάστημα. Είναι ψηλός, 18 χρονών,  με ασημομπλέ μαλλιά τα οποία σκουραίνουν στις άκρες και μπλε μάτια. Τα χρώματα του κυρίως είναι το μπλε και το μαύρο. Ο Ikki ξεκινά να δείχνει μία μικρή αδυναμία στην ηρωίδα, πράγμα που εξοργίζει τις θαυμάστριες του που δεν μπορούν να καταλάβουν το τι της βρίσκει. Hint: Είναι άσσος στο επιτραπέζιο τένις.

210px-Kent

Kent: Αυτός και αν είναι ψηλός! Γύρω στα 25, με ανάκατα ανοιχτά καστανά μαλλιά που τείνουν να πρασινοφέρνουν στις άκρες, και πράσινα μάτια τα οποία περιβάλλονται από γυαλιά. Είναι πολύ ευγενικός, αναλύει τα πάντα και μπορούμε να πούμε πως είναι ο πιο έξυπνος από τους υπολοίπους, πράγμα που του στερεί κάποιες φορές την κοινωνικότητα του. Σπουδάζει μαθηματικά στο τελευταίο έτος και λατρεύει οποιαδήποτε μορφή παζλ. Είναι αυτός που θα αποκαλύψει στην ηρωίδα, αφού υποψιάζεται πως κάτι συμβαίνει λόγω της συμπεριφοράς της, ότι έχει αμνησία. Τα χρώματα του είναι το πράσινο και το μαύρο.

210px-Toma

Toma: Είναι 20 χρονών, με ξανθά κοντά μαλλιά που πορτοκαλίζουν στις άκρες τους. Τα μάτια του είναι ένα μιξ από πορτοκαλί-πράσινο-μαύρο. Είναι πολύ ευγενικός, σε σημείο να γίνεται υπερπροστατευτικός κάποιες φορές απέναντι στην ηρωίδα μας ( θα το διαπιστώσετε κατά την διάρκεια του anime) και κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι του για να την προστατεύσει. Δεν ξέρουμε πολλά για την ζωή του εκτός του ότι είναι και αυτός παιδικός φίλος με την ηρωίδα αλλά και με τον Shin. Τα χρώματα του είναι κάπου ανάμεσα σε πορτοκαλί-κίτρινο και μαύρο.

210px-Ukyo_Visual_Novel

Ukyo: Ίσως ο πιο αγαπημένος μου χαρακτήρας σε όλη την σειρά. Στην αρχή παρουσιάζεται ως ένας creepy stalker θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά πιστέψτε με, τα φαινόμενα σε αυτή την σειρά ειδικά, απατούν. Έχει πράσινα μακριά μαλλιά και πρασινομπλε μάτια. Η συμπεριφορά του διακρίνεται από χμ, πολλές ιδιαιτερότητες τις οποίες θα ανακαλύψετε καθώς εξελίσσεται η σειρά. Έχει πάθος για την φωτογραφία και είναι ίσως εκείνος που πραγματικά ενδιαφέρεται όσο κανείς άλλος για την ηρωίδα μας.

210px-Orion

Orion: Είναι ένα πνεύμα που εμφανίζεται στην ηρωίδα και την βοηθάει να ανακτήσει τις αναμνήσεις της. Κανείς δεν μπορεί να τον δει ή να τον ακούσει εκτός από την ηρωίδα. Έχει ασημένια μαλλιά και μπλε μάτια. Στη σειρά, αργότερα, θα τον δούμε και κάπως αλλιώς.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Σχέδιο: Το σχέδιο είναι αρκετά όμορφο και απλό, με σχεδόν παλ και ουδέτερα χρώματα, δίνοντας όμως την απαραίτητη έμφαση στα χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών.

 

Μουσική:  Το opening theme song του anime είναι το «Zoetrope» από την Nagi Yanagi. Είναι αναμφίβολα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια, καθώς έχει την ήρεμη και όμορφη μελωδία στην αρχή και το πιο δυναμικό μέρος στη μέση και στο τέλος. Πολύ ταιριαστό θα έλεγα για την σειρά μας.

 

Μεταφορά:  Το anime αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου παιχνιδιού για PlayStation. Την μεταφορά του σε anime ανέλαβε το στούντιο Brain’s Base.

 

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ


Αναμφίβολα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου anime αν και η αλήθεια είναι πως η ροή του είναι πολύ μπερδεμένη, σε σημείο να χαθώ όπου δεν εστίαζα την προσοχή μου. Είναι από τα anime που σε κρατάν προσηλωμένο για όλη την διάρκεια, καθώς οι αποκαλύψεις που γίνονται είναι καταιγιστικές και απρόβλεπτες. Τα μυστικά που αποκαλύπτονται και η πλοκή είναι ομολογουμένως ικανά να μπερδέψουν κάποιον, αλλά γενικώς είναι ένα πολύ όμορφο anime, που ειδικά τα κορίτσια θα λατρέψουν. Δεν έχει ως ζητούμενο μόνο να μας αποκαλύψει το τι γίνεται με την ηρωίδα και την αμνησία που την βασανίζει, αλλά δίνει ιδιαίτερη σημασία και στα συναισθήματα όλων σχεδόν των χαρακτήρων και στις αλληλεπιδράσεις τους. Είναι σίγουρα ένα από τα anime που αξίζει να δείτε.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *