20 χρόνια στο χώρο των anime με μισθό 800 ευρώ δήλωσε τεχνικός διευθυντής


Ασκώντας το επάγγελμα του τεχνικού διευθυντή για anime, ο Taiki Nishimura, έκανε μία αποκάλυψη στο Twitter του σχετικά με το μισθό του. Με δυσαρέσκεια δηλώνει πως βγάζει κοντά στα 800 ευρώ για κάθε anime που αναλαμβάνει, ποσό που για τα 20 χρόνια εμπειρίας του στο χώρο είναι λίγα.

Ο Nishimura λέει πως χρειάζεται μισθό τουλάχιστον 1200 – 1700 ευρώ για να μπορέσει να είναι άνετος, οπότε αναγκαστικά αναλαμβάνει και δεύτερο anime για να το καταφέρει. Ο Nishimura πληρώνεται περίπου με 2000 ευρώ για κάθε anime, και κάθε anime θέλει 2 μήνες για να ολοκληρωθεί όπου από εκεί προκύπτει πως παίρνει το μισό ποσό ανά μήνα (~1000 ευρώ).

 

 

 

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει εισπράξει ο Nishimura είναι 2600 ευρώ ενώ το λιγότερο 1340. Το anime που του προσέφερε το υψηλότερο ποσό ήταν μιας μεσαίου επιπέδου εταιρίας, ενώ το χαμηλότερο μιας μεγάλης εταιρίας παραγωγής, σημειώνοντας πως στο anime της μεσαίας εταιρίας με το υψηλότερο μισθό έπαιξαν ρόλο μεγαλοονόματα χορηγών.

Επίσης, δήλωσε πως μπορεί κατά κάποιον τρόπο να ζήσει με τα 800 ευρώ που παίρνει το μήνα, χάρη στο ότι το σπίτι του το έχει αγοράσει και δεν πληρώνει ενοίκιο. Τόνισε πως όσοι εργάζονται στην anime βιομηχανία και έχουν στην πλάτη τους ένα νοίκι να κουβαλήσουν, αναγκαστικά θα πρέπει να εργαστούν και σε 2 και 3 πρότζεκτ για να τα βγάλουν πέρα. Εκτός από αυτό, το ψυχολογικό κομμάτι έχει δεύτερη θέση, μιας και ήδη 1 πρότζεκτ θέλει αρκετή συγκέντρωση για να βγει εις πέρας, και αναλαμβάνοντας περισσότερα έχει μόνο κακή επίπτωση στον άνθρωπο, θέτοντας τον εαυτό του ως ζωντανό παράδειγμα.

Ο Nishimura έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης επεισοδίου για anime όπως τα  Mobile Suit Gundam Seed Destiny, Aldnoah.Zero, Glass Fleet, School Rumble, και Valvrave the Liberator.

 

Πηγή: Anime News Network

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *